Recensie: Kingsglaive Final Fantasy XV

speelfilm van final fantasy

Eind november komt het langverwachte nieuwe deel van Final Fantasy uit voor de PlayStation en XBox. Fans die zich willen verdiepen in het verhaal kunnen daar nu al induiken met behulp van de film Kingsglaive Final Fantasy XV.

Voor de derde keer is een verhaallijn uit de rijke wereld van Final Fantasy verwerkt tot een film. Deze versie steekt met kop en schouders boven de anderen uit, vooral vanwege de adembenemende beelden. Echter heeft deze film ook zijn tekortkomingen.

Vredesakkoord

Het verhaal is zowel simpel als ingewikkeld. Het is lastig om alle personages die voorbijkomen te onthouden. Maar de verhaallijn waar het om draait is prima te volgen. Net als de aankomende game, speelt de film zich af op de planeet Eos. Hier zijn de staten Lucis en Niflheim met elkaar in oorlog. Het eerste land haalt zijn krachten voor een groot deel uit een magisch kristal, terwijl de tweede technologisch superieur is. Na een zwaar gevecht stellen de leiders van Niflheim een vredesakkoord voor. Dit lijkt te mooi om waar te zijn en dat is het ook.

Het is aan de soldaat Nyx Ulric om de boel te redden. Hij is één van de Kingsglaive, de elitetroepen van Koning Regis van Lucis. Hij komt op het spoor van een gevangen prinses, die de sleutel tot een betere toekomst in handen lijkt te hebben. Hoe deze toekomst zal verlopen moet blijken in de game die op de film volgt.

speelfilm van final fantasy

De beelden en de sfeer in de film zijn van een geweldige schoonheid. De details van de personages en de decors zijn perfect uitgewerkt. Vooral de combinatie van high tech en oude tradities in de film zorgen voor een mooie setting. Zo zijn veel van de gevechten met zwaarden, maar scheuren tegelijkertijd razendsnelle Audi’s rond in de fantasiewereld op Eos. Het is in deze visuele overdaad vaak wel even zoeken naar houvast. Dikwijls zie je spectaculaire actie op je scherm, maar weet je tegelijkertijd niet waar je precies naar aan het kijken bent. Ook zijn enkele verhaallijnen of de rollen van personages niet echt duidelijk, maar misschien dat de game dat duidelijk gaat maken.

Kingsglaive Final Fantasy XV is duidelijk voor de fans die uitkijken naar de game of voor wie wil weten hoe een hypermoderne animatiefilm eruit kan zien. Voor die mensen heeft de Blu-ray van de film een aantal mooie extra’s over de totstandkoming van de film.

speelfilm van final fantasy