Recensie: Skylanders: Imaginators

beeld uit de nieuwste Skylanders

De games-serie Skylanders is alweer bij het zesde deel aangekomen. Na flink wat uren spelen in de wereld van Skylanders: Imaginators blijkt dat de game nog steeds heel knap in elkaar zit.

Voor wie niet bekend is met Skylanders, een korte introductie: bij deze game koppel je een portal aan je spelcomputer. Als je hier een bijbehorend poppetje op plaatst komt, deze tot leven in de game. Dit geniale concept werkt dankzij kleine aanpassingen nog steeds heel goed.

In Skylanders: Imaginators draait het om je eigen creaties. Je kunt namelijk in de game zelf je eigen Skylander ontwerpen. Vervolgens kun je met deze zogeheten ‘Imaginator’ spelen. De mogelijkheden om creaties te maken zijn echt enorm. En dankzij de nieuwe onderdelen die je kunt vinden in de game, blijft het ook heel lang interessant om verder te spelen. Het valt me op dat mijn 7-jarige zoon echt uren bezig kan zijn met het samenstellen van zijn eigen Skylanders.

Guacamole

De verhaallijn draait natuurlijk weer om bad guy Kaos. Hij heeft weer eens snode plannen om Skylands te veroveren. Dit keer heeft hij de hulp van Doomstrijders ingeroepen. Aan jou de taak om de levels te doorlopen, de Doomstrijders te verslaan en aan het einde Kaos een pak slaag te geven. De levels zitten weer vol met vreemde personages en omgevingen. Eén van de hoogtepunten was het verslaan van een enorm guacamole-monster.

Naast de reguliere levels zijn er ook heel veel extra missies die je kunt doen. Verder kun je ook een potje racen in een Mario Kart-achtige game binnen de game. Al deze bonusmissies leveren weer extra onderdelen voor het bouwen van Imaginators op.

Met een starterset van Skylanders: Imaginators is het mogelijk om het reguliere spel uit te spelen. Er zijn echter ook bonuslevels die je alleen kunt spelen als je een zogenaamde ‘Sensei’ van een bepaald element op je portal heeft staan. Deze zul je dus apart moeten aanschaffen in de winkel. Daar kun je ook terecht voor kristallen om je eigen gecreëerde Skylanders in op te slaan, schatkisten met bijzondere onderdelen voor het bouwen van een Imaginator en een serie nieuwe poppetjes. Eén van de opvallendste figuurtjes is Crash Bandicoot.

beeld uit de nieuwste Skylanders

Crash was in eind jaren 90 een van de populairste figuren op de eerste versie van de PlayStation. Met het toevoegen van Crash en zijn rivaal Dr. Neo Cortex mikt Skylanders op een oudere doelgroep dan de gemiddelde Skylanders-fan. Al moet ik zeggen dat mijn zoon inmiddels al net zo grote fan van Crash Bandicoot is als ik. Je kunt Crash vinden in een speciale starterset van de game of in november aanschaffen in een zogenaamd levelpack.

Conclusie: ook dit deel van Skylanders is weer een dikke aanrader. Dankzij de keuze in moeilijkheidsgraden is de game geschikt voor alle leeftijden.

beeld uit de nieuwste Skylanders