The Phantom Four & The Arquido – Sounds From The Obscure

soundfromtheobscure cdhoes2012

Bij sommige albums weet je niet zo goed wat je er over moet schrijven. Dat was voor mij het geval bij het album Sounds From The Obscure van The Phantom Four & The Arquido.

The Phantom Four is de surfband van Nederland. The Arquido a.k.a. Sir Antagonist a.k.a. The Microphone Nazi is Patrick Tilon ofwel Rudeboy de zanger van wijlen Urban Dance Squad. Voeg deze twee samen en je krijgt een op het eerste gezicht wat vreemde combinatie. Maar dat is op het eerste gezicht, op het gehoor is een heel ander verhaal.

Laat je niet los

De surfsound van The Phantom Four is nog aanwezig maar mysterieuzer. Rudeboy zijn stemgeluid is herkenbaar maar toch ook weer ondefinieerbaar. Het past prima samen en klinkt alsof het al jaren zo is. Het album neemt je mee van hot naar her maar laat je nooit los. Van rustig kabbelen op je surfplank tot het bedwingen van die enorme golf het komt allemaal voorbij en toch toch blijft het album één geheel. Ieder nummer intrigeert op zijn eigen manier. Je hoort de nummers niet alleen maar je luistert er ook echt naar, je wordt er ingezogen en probeert er iets in te ontdekken maar je hebt geen flauw idee wat.

Nu weet ik ook waarom het zo lang duurde voor ik deze recensie kon schrijven, ik probeerde te ontdekken waarom dit album me zo verdwaasd achter liet. Iedere luisterbeurt weer zoek ik naar ‘iets’ in die nummers, naar dat ‘iets’ wat mij die nummers in trekt en me na afloop verdwaasd achterlaat. Dat ‘iets’ heb ik nog niet gevonden, maar na iedere luisterbeurt denk ik weer, dit is genieten! Dit is iets! En dit iets is goed!

Recensie: Hein de Rooi

Volg ons op Facebook