Het gekleurde restaurant van kunstenaarsduo Carnovsky

RGB trattoria

Bij het Milanese kunstenaarsduo Carnovsky draait alles om primaire kleuren. Door licht en kleur te combineren zijn hun kunstwerken steeds verrassend anders.

Bij gewoon licht lijken de schilderijen complex en chaotisch en zijn ze erg cool om te zien. Schijn je met gekleurd licht op één van de kunstwerken, dan zal een deel van de tekening wegvallen en ziet het er opeens heel anders uit.

Milaan in Mons

Het werk van Carnovsky is al regelmatig te zien geweest in gewone kunstomgevingen als galeries en musea. Dit keer is er echter gekozen voor een eigen restaurant met de naam RGB Trattoria. Het restaurant is te vinden in het Franse Mons waar ieder jaar een bijzonder festival is waarbij Milaan centraal staat.

Bezoekers van de trattoria kunnen genieten van de heerlijkste Milanese gerechten, zoals risotto alla Milanese en ossobuco, en zijn tegelijkertijd onderdeel van een enorm kunstwerk. Op heel veel plaatsen in het restaurant, van een ruim 9 meter hoog doek tot de placemats, zijn de typische RGB-kunstwerken van Carnovsky te zien. Hoe dat eruitziet kun je bekijken op de volgende foto’s.

RGB trattoria

RGB trattoria’

RGB trattoria

RGB trattoria

RGB trattoria

RGB trattoria

RGB trattoria

RGB trattoria

RGB trattoria

RGB trattoria