Reuben Wu verlicht bergen met een drone

Lux Noctis

Fotograaf Reuben Wu combineert op geniale wijze natuur en techniek in zijn serie Lux Noctis. Met behulp van een drone zet hij ’s nachts bergen in een prachtig licht.

Waar normaal gesproken drones worden gebruikt om het onderwerp vanuit de lucht te bekijken, kiest Wu voor een andere aanpak. De drones dienen in dit geval om het onderwerp te belichten. De meest opvallende voorbeelden daarvan zijn de foto’s waarbij de drone met een lichtbron rondjes draait rondom de top van een berg. Door dit te fotograferen met een lange sluitertijd creëert de fotograaf een aureool boven de berg.

Apparatuur

Om dit soort foto’s te kunnen maken is een flinke collectie apparatuur nodig. Tot de basis van Reuben Wu behoren onder andere een 3D Robotics Solo Drone met een Fiilex AL250-lamp en een Phase One XF-camera. Met behulp van GPS programmeert hij de drone zodat deze autonoom zijn route volgt.

De inspiratie voor de serie Lux Noctis haalde Reuben Wu uit romantische schilderijen uit de 19de eeuw, toekomstplannen voor ruimtereizen en sciencefiction. Met dit werk wil hij ons opnieuw laten kijken naar de landschappen op onze eigen planeet. Naast fotograaf is Reuben Wu ook toetsenist in de band Ladytron.

Lux Noctis

Lux Noctis

Lux Noctis

Lux Noctis

Lux Noctis

Lux Noctis

https://www.instagram.com/p/BfGr84mA1zl/