Sculptuur met LED-schermen toont gezichten van voorbijgangers

As We Are

Kunstenaar Matthew Mohr heeft met As We Are een sculptuur gebouwd die op een grappige wijze interactie aangaat met voorbijgangers. Tegelijkertijd zegt het werk ook iets over de hedendaagse selfiecultuur.

Door de smartphone en digitale camera zijn we veel meer foto’s gaan maken dan vroeger. Vooral het zelfportret, of de selfie, heeft aan populariteit gewonnen. Er zijn miljoenen mensen die dagelijks foto’s van zichzelf posten op bijvoorbeeld Instagram of Snapchat.

Columbus, Ohio

As We Are is een kunstwerk dat op een grappige manier met dit gegeven omgaat. In het Greater Columbus Convention Center in Columbus, Ohio staat een ruim 4 meter hoog hoofd dat is gemaakt van LED-schermen. In het achterhoofd zit een fotohokje waar bezoekers een 3D-foto van hun hoofd kunnen laten maken.

Deze beelden worden vervolgens meer dan levensgroot getoond door de sculptuur. In de eerste plaats is dit vooral een leuk gegeven, maar het is ook een verwijzing naar het feit dat we tegenwoordig veelvuldig zelfportretten delen met de digitale gemeenschap. Qua vorm doet het werk sterk denken aan het roterende hoofd van Franz Kafka in Praag.

As We Are

As We Are

As We Are

As We Are

As We Are

As We Are

As We Are