DAMN. van Kendrick Lamar klinkt achterstevoren nog beter

DAMN Kendrick

Kendrick Lamar maakte met DAMN. één van de beste albums van 2017. Het album kon volgens de rapper echter nog beter.

In interviews liet Kendrick Lamar doorschemeren dat het album als geheel beter tot zijn recht komt als de nummers in omgekeerde volgorde worden geluisterd. Normaal begint het met BLOOD en eindigt met met DUCKWORTH. Nu is dat andersom.

Achterstevoren

De theorie over de andere volgorde begon in de week na de release van het geniale album. Op internetfora en social media kwamen fans met het verhaal dat het album achterstevoren beter is. Het achterliggende verhaal komt zo beter uit de verf en de nummers lijken een mooier geheel te vormen.

Kendrick Lamar pikte deze signalen op en begon de mening van de fans te delen: “I think like a week after the album came out, [fans] realized you can play the album backwards. It plays as a full story and even a better rhythm. It’s one of my favorite rhythms and tempos within the album. It’s something that we definitely premeditate while we’re in the studio.”

Nieuw artwork

Op streamingdiensten als Spotify is het redelijk simpel om een playlist van het album te maken en de tracklist om te keren, maar sinds vandaag heeft Kendrick Lamar de verbeterde versie van DAMN. ook officieel toegevoegd onder de naam DAMN. COLLECTORS EDITION. Het album heeft hiervoor zelfs een nieuw artwork gekregen.