Six Minute Stories voor mentale rust

Six Minute Stories

Onderzoek wijst uit dat regelmatig lezen de gezondheid bevordert. Daarom wordt vanaf 30 oktober het initiatief Six Minute Stories geïntroduceerd. Met deze verhaaltjes, die je uitleest in 6 minuten, wil Zorg & Zekerheid mensen motiveren meer te gaan lezen.

Deze laagdrempelige actie is op zich bedoeld voor iedereen die kan lezen, maar is met name gericht op millenials. De mensen uit deze doelgroep checken vaker dan gemiddeld hun smartphone en social media. Hun hoofd zit hierdoor vaak overvol.  Ze staan eigenlijk altijd ‘aan’. Het resultaat hiervan is dat een aanzienlijk percentage van deze groep elke dag moe wakker wordt. Bovendien schaamt een nog groter percentage van deze groep zich ervoor om vakantie op te nemen. Al met al krijgt 1 op de 6 millenials tegenwoordig een burn-out. Het herstel hiervan duurt heel lang en leidt tot onnodig verlies op de arbeidsmarkt.

Ontsnappen aan hectiek

Voorkomen is beter dan genezen en daarom heeft Zorg & Zekerheid de positieve actie Six Minute Stories bedacht. Hiermee willen ze mensen, en dan met name millenials, aanmoedigen om dagelijks even aan alle hectiek te ontsnappen. Six Minute Stories is een boekenreeks met elk een eigen verhaal van 6 minuten. Verschillende bekende Nederlandse schrijvers hebben hiervoor speciaal een verhaaltje op papier gezet.

6 minuten

Lezen creëert mentale rust, blijkt uit onderzoeken. Het zorgt voor afleiding, ontspanning en plezier. Bovendien leidt het tot meer empathie en creativiteit. Na 6 minuten is dit positieve effect van lezen al meetbaar. Eerder onderzoek van de Universiteit van Sussex toonde aan dat 6 minuten fictie lezen het stressniveau verlaagt met maar liefst 68%.

Gratis boekjes

Vanaf 30 oktober worden de boekjes op verschillende plekken in Nederland gratis verspreid (onder andere op stations, in bibliotheken en scholen, zoals Hogeschool en Universiteit van Amsterdam en Leiden). De Six Minute Stories zijn geschreven door: Hanna Bervoets, Pepijn Lanen, James Worthy, Lize Spit, Ernest van der Kwast, Aya Sabi, Raoul de Jong, en Alma Mathijsen. Elke week is een nieuw boekje te vinden op verschillende plekken door heel Nederland. Handzaam, in het formaat van een smartphone. Het eerste boekje dat verschijnt, is van Hanna Bervoets en is o.a. te vinden op Station Amsterdam Centraal, Hoofddorp, Leiden en Haarlem.

Neem de boekjes mee en geef ze door!

Six Minute Stories

Six Minute Stories

Volg ons op Facebook