Je zal maar een seriemoordenaar als zus hebben

boek van Oyinkan Braithwaite

Binnenkort in de bioscoop, maar nu al in boekvorm te lezen: het fantastische verhaal van Oyinkan Braithwaite over twee zussen, waarvan de één met regelmaat mensen vermoord.

We volgen het verhaal vanuit het perspectief van Korede. Zij werkt hard in een ziekenhuis, terwijl haar zus Ayoola niet veel meer doet dan kleding uitzoeken, selfies plaatsen op Instagram en mannen verslinden om ze daarna te vermoorden. Het verhaal begint bij de derde moord waarbij Ayoola de hulp van haar zus inroept om het lijk te laten verdwijnen en het bloed op te ruimen.

Zusterliefde

Dankzij een combinatie van naïviteit en zusterliefde stemt Korede in en dat maakt haar dus medeplichtig. Je begrijpt dat dit nooit goed kan blijven gaan. Zeker als Ayoola haar oog laat vallen op de dokter waar Korede heimelijk verliefd op is. In een reeks extreem korte hoofdstukken neemt Oyinkan Braithwaite je mee op bizarre avonturen in de Nigeriaanse stad Lagos.

De personages komen heel mooi uit de verf en de setting is net even anders. Bovendien kent het verhaal lekker veel vaart en humor en blijkt er nog een dubbele laag aanwezig te zijn. Tel dit allemaal bij elkaar op en je hebt een heerlijk boek. Niet voor niets zijn de filmrechten al verkocht aan productiemaatschappij Working Title. Binnenkort kunnen we dus gaan bepalen wat beter is. De film of het boek?