Spinvis brengt belangrijke boodschap op Blue Monday

Blue Monday is zogenaamd de meest depressieve dag van het jaar, maar in werkelijkheid valt dat allemaal best mee. Natuurlijk is het buiten somber en koud en zitten we nog steeds in die lastige coronapandemie met alle bijbehorende beperkingen, maar dat is niet per se een reden om je neerslachtig voelen.

Speciaal voor deze Blue Monday of Blauwe Maandag komt Spinvis met een nieuwe single waarin hij een belangrijke boodschap deelt. Luister en kijk maar even naar de clip hierboven en neem de wijze raad tot je. Het leven hoeft niet perfect te zijn, tel je zegeningen. Het lied van Spinvis is in samenwerking met De Blauwe Maandag, een krant die op de zogenaamd depressiefste dag van het jaar verschijnt en vol staat met positieve en relativerende artikelen die tegenwicht bieden tegen alle negativiteit.

De clip van Doe niet alsof is gemaakt door illustrator Joost Stokhof en grafisch vormgever Bas Koopmans. Zij zijn ook de initiatiefnemers van De Blauwe Maandag. Wil je na het luisteren naar het liedje van Spinvis nog meer opbeurende muziek? Dan kun je luisteren naar de speciale playlist die DJ St. Paul voor deze Blue Monday maakte.

Joachim – Winterdip

Spinvis is niet de enige die speciaal voor vandaag een nieuw liedje opnam. Joachim Boas (muzikant én leraar Nederlands) vertaalde heel fraai het nummer Valley Winter Song van Fountains of Wayne naar een positief liedje over de winterdip. De tekst schreef hij samen met Sandra Kiela en muzikaal kreeg hij hulp van Roel Jorna.