Welk type matras past bij jou?

matras
Foto: Unsplash

Tips om het best passende matras te vinden

Ben je benieuwd welk type matras het beste bij jou past? Als je een passend matras hebt, zal je sneller in slaap vallen en makkelijker kunnen doorslapen. Dit bevordert dan ook niet alleen je nachtrust, maar zorgt ervoor dat je ‘s ochtends ook vol energie op zal staan. Vergelijk matrassen en bedden om erachter te komen welk matras het beste bij je past en maak gebruik van onze andere handige tips. In dit artikel vertellen we je namelijk waar je aan moet denken als je een matras gaat uitzoeken. Lees snel verder en ontdek meer!

Kies het juiste formaat uit

Het is allereerst van belang om voor het juiste formaat matras te kiezen. Er zijn namelijk diverse formaten matrassen verkrijgbaar. Je hebt de keuze uit een eenpersoons matras, tweepersoons matrassen en tussenmaten. Om het juiste formaat matras te bepalen, bekijk je eerst wat jouw lengte en breedte zijn. Dit doe je ook voor je eventuele partner. Bedenk vervolgens hoe ruim je wilt liggen en hoeveel ruimte je in je slaapkamer beschikbaar hebt. Op basis hiervan kun je het juiste formaat matras uitzoeken.

Houd rekening met je slaaphouding

Het beste matras is een matras dat geheel aan jouw slaaphouding is aangepast. Het is namelijk van groot belang dat jouw lichaam op de juiste wijze ondersteund wordt. Wanneer je een buikslaper, zijslaper of een rugslaper bent, zijn er speciale matrassen die hierop afgestemd zijn en jouw nachtrust zullen bevorderen.

Kies de juiste matrasvulling

Het is ook belangrijk om de juiste matrasvulling voor het matras te kiezen. Er zijn diverse soorten matrasvullingen verkrijgbaar en iedere soort matrasvulling heeft weer een eigen functie. De vele soorten matrasvullingen maken dat er voor ieder wel een geschikt matras te vinden is. Wanneer je graag een matras wilt dat zich naar je lichaam vormt, dan is een schuim matras een goed idee. Een matras van schuim vulling voelt doorgaans zacht aan en vormt zich geheel naar je lichaam als je erop gaat liggen. Mocht je juist een wat steviger matras wensen, dan kun je het beste voor een matras met pocketvering gaan.

Matrassen bij lichamelijke klachten

Heb je te maken met lichamelijke klachten? Als je nek- en/of rugklachten hebt, zijn hier ook speciale matrassen voor te vinden. Een matras met traagschuim is altijd aan te raden. Dit matras biedt ondersteuning aan de nek en rug. Omdat deze matrassen veel comfort te bieden hebben, zal je tijdens het slapen niet snel last van je nek of rug hebben.

Wij wensen je veel succes met het vinden van een passend matras.