Tafel met onverwachte twist

Twist Table by Thomas Schnur

Functionals, een bedrijf voor tijdloze meubels en woonaccessoires, brengt een bijzondere tafel op de markt. De metalen basis en de poten van de Twist Table zijn namelijk gedraaid. Hierdoor is de tafel niet alleen stabieler, maar ook een echte blikvanger.

Sinds de oprichting in 2009 werkt Functionals exclusief samen met innovatieve ontwerpers. Denk bijvoorbeeld aan Bertjan Pot, Roderick Vos en Mia & Ehlén. De Twist Table komt voort uit de eerste samenwerking met de Duitse ontwerper Thomas Schnur. De opvallende tafel voldoet aan alle voorwaarden die belangrijk zijn voor Funcionals.

Vakmanschap

Het design is onconventioneel, maar tegelijkertijd heel functioneel. Verder is de tafel een voorbeeld van puur vakmanschap. Het heeft heel wat nadenken en experimenteren gekost eer de juiste twist was gevonden. Ook is er gekozen voor duurzaam materiaal, waardoor de tafel lang mee zal gaan. De poten zijn van massief staal en het robuuste tafelblad is bedekt met highpressure laminaat. Dit is een innovatief materiaal dat niet alleen mat is en zacht aanvoelt, maar ook bestand is tegen vingerafdrukken en krassen.

Metalen draaiingen

Het verhaal achter de Twist Table is grappig. Ontwerper Thomas Schnur, opgeleid als meubelmaker en gediplomeerd in product design, zat in de trein en was aan het spelen met een stukje papier. Vervolgens begon hij te experimenteren met allerlei bochten en draaiingen. Na een tijdje vroeg hij zich af of dit ook toepasbaar zou zijn op metaal. Het antwoord daarop hoeven we inmiddels niet meer te raden. De Twist Table is nu te koop in het zwart of in het wit. Je kunt het tafeltje aanschaffen via Functionals of via enkele geselecteerde resellers.

Twist Table by Thomas Schnur

Twist Table by Thomas Schnur

Twist Table by Thomas Schnur

Twist Table by Thomas Schnur

Twist Table by Thomas Schnur