Knielende tafel van ontwerper Urszula Ksiazkiewicz

knielende tafel

Meubelontwerper Urszula Ksiazkiewicz kijkt graag naar hoe bekende ontwerpen anders kunnen. Haar laatste idee is een tafel die kan knielen.

Doordat de poten aan één zijde van de tafel gebogen kunnen worden, ontstaat er een schuin tafelblad in plaats van een horizontaal blad. Als je denkt dat er dan niets op kwijt kan, dan heb je het mis. Hiervoor heeft Urszula Ksiazkiewicz twee verschillende oplossingen.

Magneet

Unstable One heeft scharnierende delen in het tafelblad. Deze kun je draaien, zodat ze waterpas komen te staan. Met behulp van een magneet blijven deze delen op hun plaats. Bij de Unstable Two worden ook magneten gebruikt, maar dan om kurken onderzetters vast te zetten. Deze kurken onderdelen hebben precies de juiste hoek om een recht oppervlak te creëren. Het is dan gewoon mogelijk om een vaas, vissenkom of kom hete soep op deze tafel te zetten.

Door de afwijkende vormgeving hoopt Ksiazkiewicz te bereiken dat de eigenaar een band met het meubelstuk krijgt. Volgens haar is het jammer dat meubels steeds vaker een wegwerpproduct zijn. Mensen kopen meer en meer en vinden het geen probleem om dingen als tafels weer makkelijk van de hand te doen of zelfs weg te gooien. Als een meubelstuk nu echt heel bijzonder is, dan is de kans groter dat je deze voor de rest van je leven wilt houden.

knielende tafel

knielende tafel

knielende tafel