Oude bomen verwerkt tot prachtige tafels

tafel van treeline

Treeline is de naam van een mooi project van drie broers uit Gent. Samen verwerken ze oude, afgedankte boomstammen tot unieke tafels.

Het familiebedrijf is opgericht door Sam Vansteenkiste, die zelfstandig boomsnoeier is. In de loop der jaren heeft hij samen met zijn broer Ben talloze houtstronken van verschillende inheemse houtsoorten verzameld. Tijdens hun werk als boomsnoeier komen ze regelmatig bomen tegen die ziek of oud zijn. Meestal wordt dat hout versnipperd of verzaagd tot brandhout, maar de broers bewaarden steevast heel specifiek en doelgericht de mooiste en meest bijzondere boomstammen.

Epoxy

Samen met hun broer Toto hebben Sam en Ben de mooiste stukken hout verwerkt tot een serie tafels. Hierbij is de natuurlijke vorm van het hout het uitgangspunt van het ontwerp. Van de boomstammen zagen ze dikke planken die vervolgens een droogtijd van twee jaar hebben. Daarna worden ze nog extra droog gemaakt in een droogruimte. Vervolgens wordt het hout met epoxyhars bewerkt, zodat de tafel een glad oppervlak krijgt, maar de natuurlijke oneffenheden van het hout mooi zichtbaar blijven.

De tafels zullen van 19 tot 22 november te zien zijn bij Studio Stories in Gent.

tafel van treeline

tafel van treeline

tafel van treeline

tafel van treeline

tafel van treeline

tafel van treeline

tafel van treeline

Treeline