The Opposites vlammen in de Gashouder

The Opposites

Hun laatste album stamt uit 2013, maar toch is niemand The Opposites vergeten. Dat bleek wel tijdens de eerste van drie optredens dat het rapduo gaf in de Amsterdamse Gashouder. Op professionele wijze wisten The Opposites het publiek helemaal gek te maken.

De podiumpresentatie was old school. Alleen de 2 MC’s en een DJ, meer is er ook niet nodig om een goede hiphopshow neer te zetten. Bij het begin van de show was al meteen duidelijk hoe goed The Opposites zijn in het bespelen van het publiek. Nadat het licht in de zaal uitging bleef het nog best lang stil. Daarna begon de DJ de zaal te teasen door een paar keer “Amsterdaaaaaam!” te roepen. Toen uiteindelijk de twee rappers opkwamen smeulde er al een wild vuur in de zaal.

Het was aan de eerste gast van de avond om dit vuur tot grotere hoogte op te stoken. Dio deed dat op vakkundige wijze. Vooral met Tijdmachine, de eerste echt grote hit in de set. Big2 en Willy namen het daarna weer over en kregen de zaal enorm op dreef door steeds vaker klassiekers uit de dance, house en drum ’n bass in de set te verwerken. Zo hoorden we Smack My Bitch Up van The Prodigy, waarbij de MC’s een Wall of Death in het publiek regelden, terwijl op het podium grote vlammen te zien waren.

Henny Vrienten

Er waren ook meer ingetogen momenten die uit volle borst werden meegezongen. De Opposites-versie van Belle Hélène was een mooi eerbetoon aan Henny Vrienten, wiens portret op de videoschermen achter de DJ te zien was. Ook hits als Slapeloze Nachten en Sukkel Voor de Liefde maakten indruk. Tussendoor was ook nog Adje als tweede gast te zien en te horen op het podium. Daarna volgde de spectaculaire finale van de show.

In Broodje Bakpao en Dom, Lomp & Famous klonken de eerste gabberbeats, een effectief handelsmerk van The Opposites. De mix van felle raps en een beukende hardcorebeat werkt altijd goed bij een Opposites-show. Het publiek veranderde in een kolkende massa en dan moest de toegift nog komen. Voor Thunder veranderde de Gashouder in een editie van Thunderdome. In de iconische Gashouder waren rondom plots grote vlaggen te zien met daarop het beroemde Wizard-logo van de Thunderdome-feesten. De reactie van het publiek, de beats, de raps en een lekker meezingbaar refrein van Thunder zorgden voor een uitzinnig feest in de zaal. Ik heb werkelijk nog nooit zo’n wild feestend publiek gezien. Indrukwekkend.

The Opposites spelen op 7 en 8 mei nogmaals in de Gashouder. Daarna volgen nog de festivals Lowlands, Pukkelpop en Sunset. Mis deze optredens niet!