Tips voor het inrichten van jouw slaapkamer

Tips voor het inrichten van jouw slaapkamer

Als het goed is breng je een derde van jouw leven door in de slaapkamer. De inrichting van jouw slaapkamer is dus net zo belangrijk als de rest het huis. Misschien zelfs nog wel belangrijker, omdat de inrichting ook bepalend is voor jouw nachtrust. Dus voordat je aan de slag gaat, geven wij je graag nog even een aantal tips!

Welk bed kies je?

Het belangrijkste onderdeel van je slaapkamerinrichting is het bed! Een goed bed dat past bij jouw behoeften, zorgt namelijk voor een goede nachtrust en geeft jou de nodige energie voor de dag. Als eerste heb je keuze uit twee type bedden: een ledikant of een boxspring. Een ledikant is een bedombouw met een lattenbodem en daarbovenop een matras. Het voordeel van een ledikant is dat je deze in veel verschillende stijlen en materialen kunt krijgen, waardoor het een echte eyecatcher wordt in jouw slaapkamer interieur. Een boxspring heeft een iets andere verschijning en opbouw. Bij de boxspring wordt de lattenbodem als het ware vervangen voor een box met vering. Dit geeft extra comfort en ondersteuning. Bij de meeste boxsprings ligt hier een pocketvering matras op met daarbovenop een extra comfortlaag in de vorm van een topmatras. Een boxspring geeft dus extra comfort, maar heeft daarnaast ook een luxe hotel uitstraling. Wil je helemaal comfortabel liggen, kies dan voor een verstelbare bedbodem in jouw ledikant of ga voor een elektrisch verstelbare boxspring. Het voordeel hiervan is dat jouw lichaam goed wordt ondersteund wanneer je bijvoorbeeld in bed een boek leest.

Neutrale en rustige kleuren

Vermijd in de slaapkamer hippe prints en aanwezige kleuren. Voor jouw slaapkamer kun je het beste kiezen voor natuurlijke materialen en kleuren. De kleuren blauw en groen werken kalmerend, waardoor je ontspannen kunt slapen. Planten in de slaapkamer zijn ook altijd een goed idee. Veel groene planten hebben namelijk luchtzuiverende eigenschappen, wat bevorderlijk is voor een goede nachtrust.

Opgeruimd staat netjes

Voordat je gaat slapen is het belangrijk dat je kunt ontspannen. Kies daarom voor een minimalistische inrichting en ruim je kamer op voordat je naar bed gaat. Haal ook overbodige spullen die niets met slapen te maken hebben uit je kamer. Om je slaapkamer opgeruimd te houden, is voldoende opbergruimte ook belangrijk. Kies voor een linnenkast met voldoende ruimte voor al jouw kleding. Een extra ladekast kan ook handig zijn voor spullen zoals verzorgingsproducten, sieraden, handdoeken en bedlinnen. Een nachtkastje met opbergruimte biedt de oplossing voor spullen die je bij de hand wilt houden, zoals een boek en telefoon. Zo ligt het niet in je zicht en hou je de slaapkamer makkelijk opgeruimd.

Tips voor het inrichten van jouw slaapkamer