Maak je eigen vinyl met de Easy Record Maker

Easy Record Maker
Foto’s © Yuri Suzuki

Vroeger maakten we mixtapes op cassette of cd-r, tegenwoordig playlists op Spotify en binnenkort kunnen we onze favoriete muziek op vinyl zetten. Met de Easy Record Maker van Yuri Suzuki is dit heel eenvoudig.

Dit apparaat lijkt op een reguliere platenspeler, maar kan naast afspelen dus ook opnemen. Dat gaat heel simpel door het aansluiten van bijvoorbeeld een smartphone met een standaard USB-kabeltje. Zodra je het opnameproces start, kun je 4 minuten aan muziek (of ander geluid) opnemen.

Zelfgemaakt

De arm brengt direct de groeven aan in het vinyl, waarna je dus een zelfgemaakte single hebt die op elke platenspeler af te spelen is. De mogelijkheden zijn eindeloos. Stuur je geliefde een mooi lied, deel je eigen muziek met je vrienden of stuur iemand een zeer persoonlijke verjaardagskaart.

Op dit moment is de Easy Record Maker alleen te koop bij Gakken in Japan. Er zijn plannen om deze geweldige gadget snel in andere delen van de wereld uit te brengen. Via de Instagram van Yuri Suzuki blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Easy Record Maker

Easy Record Maker

Easy Record Maker

Easy Record Maker

Easy Record Maker