Tom Morello heeft zijn eigen gitaar bij Fender

Fender “Soul Power” Stratocaster

Fender is begonnen met de 2020 Artist Series. In deze serie brengt Fender samen met beroemde muzikanten een speciaal model gitaar uit. De eerste gitarist is Tom Morello met zijn Fender “Soul Power” Stratocaster.

Als alles meezit, zal Tom Morello deze zomer voor het eerst in 10 jaar weer optreden met Rage Against the Machine tijdens een Noord-Amerikaanse tour en een aantal festivals. Hij kan dan zijn sonische kunsten vertonen met een speciaal gebouwde gitaar die helemaal voldoet aan zijn eisen en zijn unieke speelstijl.

Aanpassingen

De gitaar is gebaseerd op het exemplaar dat Morello bespeelde in zijn tijd van Audioslave, met flink wat aanpassingen op zowel technisch als esthetisch gebied. Er is een mooi afgeronde body, een Deep-C-hals van esdoorn met een fingerboard van palissander, een killswitch voor het typische Morello-geluid, een brug van Seymour Duncan Hot Rails, een humbucker-element en een tremelo van Floyd Rose.

Wie op zoek is naar meer informatie of zelf zo’n gitaar wil kopen, kan daarvoor terecht op de website van Fender. Wil je weten hoe de gitaar klinkt? Dan raden we je aan onderstaande video te bekijken. Ben je trouwens naast een gitaar ook op zoek naar een bijzondere versterker? Dan kunnen we die van Balthazar Amps aanraden.

Fender “Soul Power” Stratocaster