Fender lanceert collectie met Game of Thrones-gitaren

Game of Thrones-gitaar
House Lannister Jaguar

Gitaarfabrikant Fender pikt ook een graantje mee met de hype rondom Game of Thrones. Samen met D.B. Weiss, de scenarioschrijver en producent van de serie zijn er drie prachtige gitaren ontworpen.

Het gaat hierbij om een speciale edities van de Telecaster, Jaguar en Stratocaster die zijn uitgevoerd in een stijl die past bij de huizen House Stark, House Targaryen en House Lannister. Iedereen die interesse heeft in een exemplaar kan deze bestellen bij Fender, waarna de gitaar helemaal op maar gemaakt zal worden.

Goud

De House Lannister Jaguar is voorzien van 24 karaats bladgoud en heeft het wapen van de Lannisters en verwijst naar de Red Keep, het kasteel in King’s Landing. Ook de hardware van de gitaar is voorzien van bladgoud. Dit kun je met recht een koninklijke gitaar noemen.

Game of Thrones-gitaar
House Targaryen Stratocaster

House Targaryen heeft een prachtige Stratocaster gekregen. De body doet denken aan de schubben van een draak en in de hals zit een driekoppige draak van zilver verwerkt. De slagplaat van de gitaar is van leer met daarin het wapen van het huis gegraveerd.

Game of Thrones-gitaar
House Stark Telecaster

House Stark mag het met de Telecaster doen. Deze gitaar is van prachtig grijs esdoornhout met veel zilveren details waaronder twee keer een zogenaamde direwolf.

De Fender x Game of Thrones Sigil Collection is alleen op bestelling verkrijgbaar. Reken op prijzen tussen de 25.000 en 35.000 dollar voor een gitaar. Daarvoor krijg je wel een met de hand gebouwde gitaar waar 100 uur aan werk in zal zitten. De gitaren zullen gemaakt worden door Ron Thorn van de Fender Custom Shop. Bij aanschaf krijg je ook een mooie koffer in dezelfde stijl als de gitaar.

Om de fans alvast lekker te maken is er een mooie promovideo gemaakt met een aantal beroemde gitaristen.