Harley Benton laat je je eigen gitaar bouwen

bouw zelf je gitaar

Zelf maken of bouwen is vaak leuker dan iets kant en klaar kopen. Gitaarfabrikant Harley Benton heeft speciaal voor alle knutselaars een aantal sets waarmee je zelf een gitaar kunt bouwen.

Het mooie aan deze sets is dat de body/basis van de gitaar van onbewerkt hout is. Je kunt je dus helemaal uitleven op het uiterlijk van de gitaar. Er is zelfs een set te koop waarbij de gitaar een opvallend afwijkend rechthoekige vorm heeft. Bij deze kun je dus ook nog met een zaag op beitel aan de slag om iets unieks te creëren.

Links en rechts

Heb je liever een klassieke gitaarvorm, dan is dat ook geen probleem. Bovendien is er gedacht aan linkshandige spelers. Ook voor hen zijn er DIY-sets te koop. Met de body kun je dus doen wat je wil, maar de rest van de gitaar is minder aanpasbaar (al kan je natuurlijk altijd met verf of stiften aan de slag). Hierbij is het meer een kwestie van de onderdelen netjes in elkaar zetten.

Scherpe prijs

Verwacht trouwens geen topmodel gitaar als je klaar bent, zelfs als je alles op de goede plek hebt bevestigd. De onderdelen zijn allemaal redelijk simpel en standaard. Dat zorgt er wel voor dat zo’n leuke gitaarklus-set voor een zeer scherpe prijs te koop is. Het overzicht van alle modellen op de site van Harley Benton verwijst voor de verkoop naar de webshop van Thomann waar de prijs tussen de €88,- en €115- liggen. Heel erg perfect voor een cadeau dus.

bouw zelf je gitaar

bouw zelf je gitaar