TopNotch koffie en muziek bij Quartier Putain

tekst op de gevel

Platenlabel TopNotch brengt nieuwe leven op de Amsterdamse Wallen. Midden tussen de hoeren en dronken toeristen en tegenover de prachtige Oude Kerk zit sinds gisteren Quartier Putain.

Hier kun je vreselijk goede koffie drinken en luisteren naar lekkere muziek. De koffie is afkomstig uit een La Marzocco Strada, de allerbeste koffiemachine die er te koop is, waarachter goed getrainde barista’s staan. De muziek komt ook uit een prachtig apparaat: een jukebox van Seeburg. Voor het vullen van deze jukebox met singeltjes is niemand minder dan Vic van de Reijt verantwoordelijk. Hij zal elke maand 200 nieuwe nummers in de jukebox stoppen. Ben je dus op zoek naar heerlijke koffie en bijzondere muziek, ga dan naar Ouderkerksplein nummer 4 voor Quartier Putain.

De opening van Quartier Putain was natuurlijk reden voor een feestje. Onder het genot van gratis koffie kwamen artiesten uit de stal van TopNotch langs voor de (muzikale) omlijsting. Wij zagen Pepijn Lanen voordragen uit zijn verhalenbundel en genoten van een akoestische set van Fit (check zijn album Glen Faria!).

de gevel

Pepijn Lanen leest voor uit eigen werk

uitzicht op de Oude Kerk met Sef naast een lantaarnpaal

barista's

Fit met gitaar

mooie mokken van Quartier Putain