Vesper Hotel is luxe en design aan het strand van Noordwijk

Vesper Hotel in Noordwijk

Voor een paar dagen in een mooi hotel op een bijzondere plek hoef je minder ver te reizen dan je denkt. Het Vesper Hotel in Noordwijk biedt internationale klasse aan de Hollandse kust.

Het hotel is gelegen aan een rustig deel van de Noordwijkse boulevard en valt direct op vanwege het spierwitte vrijwel vierkante gebouw. In dit pand van meer dan honderd jaar oud zat in de jaren 30 al een hotel, maar sinds halverwege 2014 heeft het nieuwe eigenaren en is het Vesper Hotel begonnen.

Geweldige inrichting

Na een tip over dit hotel bracht ik deze week een bezoek. Helaas niet om te slapen, maar wel voor een heerlijke lunch en een persoonlijke rondleiding door hotelmanager Mark Brouwer. Bij binnenkomst vallen direct twee dingen op: de geweldige inrichting en het vriendelijke personeel.

Bij veel hotels kom je binnen in een saaie lobby waar je je vervolgens moet melden bij een balie. In het Vesper Hotel kom je binnen in de centrale ruimte van het hotel waar je ook kunt eten en drinken en waar je ’s morgens ook kunt ontbijten. Opvallend zijn de mooie meubels waaronder kuipstoeltjes van Eames en lekkere banken van Leolux.

Rommelmarkten

De grote blikvanger is echter de enorme kast van messing en staal die tegelijk een deel van de bar is. Als je in het trappenhuis komt zie je dat de kast tot aan het dak doorloopt. In de kast staan allerlei opvallende voorwerpen en ook ik de kamers zie je spullen die afkomstig is van rommelmarkten in Parijs.

Bij binnenkomst voel je je meteen welkom vanwege het attente personeel. Mocht je in het Vesper Hotel zijn voor een of meerdere nachten, dan nemen ze je bagage in ontvangst en trakteren ze je eerst op wat lekkers te drinken. Een bezoek aan het Vesper staat immers gelijk aan onthaasten. Ik kom alleen wat lunchen en zoek dus, samen met mijn gezin, een mooie plekje met uitzicht op zee en bestel wat lekkers van de lunchkaart.

Geweldige cocktails

Vooral de Flammkuchen is een aanrader. Ook probeer ik de cheesecake die echt fantastisch is. Het barpersoneel schijnt bekend te staan om de geweldige cocktails, maar omdat ik met de auto was kon ik deze helaas niet testen.

Daarna krijg ik een rondleiding door het hotel en zie een van de kamers met een in Nederland met de hand gemaakt bed, een luxe badkamer, een espressomachine en een privéterras met uitzicht op zee.

Wijnkelder

De kamer met eigen spa is helaas bezet, dus daar kan ik geen kijkje nemen, maar een blik in deze kamer leert mij dat alle kamers in dit hotel de moeite waard zijn. Ook zie ik de geweldige wijnkelder en alle plekken in het gebouw waar de originele details van het oude gebouw zijn terug te vinden.

Mijn bezoek aan het Vesper Hotel duurde maar een paar uurtjes, maar ik begreep direct hoe fijn het moet zijn om hier langere tijd door te brengen. Op de foto’s hieronder kun je een beetje een beeld krijgen hoe mooi dit hotel is.

Vesper Hotel in Noordwijk

Vesper Hotel in Noordwijk

Vesper Hotel in Noordwijk

Vesper Hotel in Noordwijk

Vesper Hotel in Noordwijk

Vesper Hotel in Noordwijk

Vesper Hotel in Noordwijk

Vesper Hotel in Noordwijk

Vesper Hotel in Noordwijk

Vesper Hotel in Noordwijk