Hotel Jansen is niet voor toeristen

dit is geen gewoon hotel
Je kunt Hotel Jansen vinden aan de Valschermkade

De meeste nieuwe hotels in Amsterdam richten zich op toeristen. Hotel Jansen is daarop een uitzondering. Dit bijzondere hotel richt zich op studenten en creatievelingen.

Bij Hotel Jansen gaat het net even anders dan in een gewoon hotel. De enige overeenkomst is dat je een kamer met een goed bed kunt huren. Alleen mag je bij Hotel Jansen ook gerust een maand of zelfs zes maanden blijven. De doelgroep is lokale of internationale studenten, creatievelingen of zogenaamde young professionals die voor een paar dagen of langere tijd een slaapplaats in Amsterdam nodig hebben.

Langer blijven

Er zijn twee manieren waarop je een kamer kunt huren bij Hotel Jansen: Hotel Stay en Short Stay. Hotel Stay spreekt voor zich. Dit werkt als bij een gewoon hotel. Je kunt een kamer huren voor een periode tussen 1 dag en 1 maand. Hoe langer je blijft, hoe lager de prijs. Een nacht kost €85 en een week €350. Op de website van het hotel kun je zien wat je allemaal krijgt voor dit geld.

Wil je langer logeren? Bijvoorbeeld voor een tijdelijke baan, traineeship of omdat je tijdelijk tussen twee huizen inzit (om maar eens een paar voorbeelden te noemen) dan kun je gebruik maken van Short Stay. Dit boek je voor een periode van 1 tot 6 maanden. Ook hier is weer: langer blijven=lager tarief. Prijzen zijn er vanaf €625. Dat is inclusief servicekosten, gemeentebelastingen, gas, water en licht. Voor alle details kun je het beste kijken op de website van Hotel Jansen.

Wat de pot schaft

Een van de faciliteiten waar zowel hotelgasten als vaste bewoners van Jansen gebruik kunnen maken is Mama’s. Het cafe, restaurant en vooral kloppend hart van het gebouw. Je kunt er de hele dag door heerlijk eten en drinken, maar ook werken of afspreken met vrienden of collega’s. Ook kun je er een ontbijt voor onderweg krijgen of ’s avonds mee-eten onder het motto: wat de pot schaft.

Hotel Jansen gaat op 1 oktober open en is dan te vinden aan de Valschermkade. Deze straat met een geweldige naam ligt lekker centraal aan de Schinkel tegenover het Olympisch Stadion.

dit is geen gewoon hotel

dit is geen gewoon hotel
De kamers hebben een thema die zijn gebaseerd op de wijken van Amsterdam

dit is geen gewoon hotel

dit is geen gewoon hotel