Video: Björk – Notget

Als Björk een videoclip uitbrengt dan weet je dat het iets bijzonders is. Deze video bij het nummer Notget is daarop geen uitzondering. In de zeer futuristische video zie je een digitale Björk zwevend in een wereld van water en licht.

De video voor Notget is door Warren Du Preez en Nick Thornton Jones gemaakt voor het geweldige Björk Digital. Dit is een rondreizende tentoonstelling waarin bezoekers de recente video’s van Björk in VR kunnen ervaren. Notget ging november 2016 in premiere tijdens Björk Digital in concertzaal Harpa in Reykjavik. Daar gaf ze ook een geweldig optreden in het kader van het festival Iceland Airwaves.

Verdriet en woede

Notget is een van de indrukwekkendste nummers van het album Vulnicura. Björk maakte deze om het verdriet, de pijn en de woede te verwerken die volgden op het beëindigen van haar relatie met kunstenaar Matthew Barney. De indrukwekkende strijkers, de organische beats en teksten als ‘For our love kept me safe from death’ maken het tot een zeer persoonlijke en aangrijpende compositie. Notget komt het meest tot zijn recht via een goede koptelefoon en met een luid volume.