Vijf bijzondere fotoboeken om cadeau te geven

voetbalboek

Wist jij dat in Nederland de meeste verjaardagen in september worden gevierd? Deze maand zullen dus ook de meeste mensen met de handen in het haar zitten als het gaat om het bedenken van een leuk cadeau. Tip: geef een fotoboek cadeau! Dit zal altijd goed in de smaak vallen. Speciaal voor deze feestelijke maand zetten wij vijf mooie fotoboeken op een rij.

Amalfi Coast (Carlos Souza)

Vijf bijzondere fotoboeken om cadeau te geven

Voor liefhebbers van Italië is dit een mooi cadeau. De Italiaanse Amalfikust behoort tot de mooiste kusten en stranden van Europa, en is populair bij zowel toeristen als de jetset. In dit boek kun je prachtige foto’s vinden van alle 13 dorpjes die langs de kust liggen, waaronder: Positano, Amalfi en het keramiekdorpje Vietri Sul Mare. Het boek heeft 260 bladzijden, gevuld met met kleurrijk fotomateriaal. Alsof je zelf in Italië tussen de citroenboompjes en bougainvilles zit!


Landschappen van Nederland (
A.G. Jongmans M.W. van den Berg)

Vijf bijzondere fotoboeken om cadeau te gevenVoor mooie plaatjes hoef je natuurlijk niet per se naar het buitenland. Dit fotoboek bewijst hoe mooi Nederland kan zijn. Verdeeld over 6 onderdelen (Bodem en Landschap, Tektoniek en Klimaat, IJs en Wind, Rivieren, Veen en Kust en Zee) wordt gekeken naar de invloed van natuur en de mens op ons landje. Meer dan 1000 foto’s kijkplezier, verdeeld over bijna 1000 bladzijden. Geniet van onder andere prachtige heuvellandschappen, duinlandschappen en rivierlandschappen.

Old Apples (William Mullan and designer Andrea Trabucco-Campos)

Vijf bijzondere fotoboeken om cadeau te gevenDit is een mooi boek over verschillende soorten appels die je op onze wereldbol kunt vinden. Er bestaan ruim 7000 verschillende appelrassen met eigen unieke eigenschappen! En dan gaat het niet alleen om smaak, maar ook uiterlijk. In dit boek (128 bladzijden) kun je de meest bijzondere appels vinden. Een bijzonder smakelijk cadeau voor de liefhebbers van het appeltje. Vind hier een uitgebreide recensie van dit boek.

Het ultieme stadionboek (uitgeverij SANTOS)

Vijf bijzondere fotoboeken om cadeau te geven

Voor sportfans – en dan vooral voetballiefhebbers –  is dit fotoboek met de meest bijzondere stadions gemaakt. Liefst 365 stadions komen dankzij foto’s tot leven. Niet alleen kun je hierin Nederlandse stadions vinden zoals De Kuip, maar ook befaamde stadions zoals Wembley (Londen), La Bombonera (Buenos Aires) en het Maracanã (Rio de Janeiro).

Fashion Designers A-Z (Valerie Steele)

Vijf bijzondere fotoboeken om cadeau te geven

Voor wie van mode houdt… deze uitgave is tot stand gekomen via The Museum at the Fashion Institute of Technology in New York. In het boek kun je meer dan 100 verschillende designers vinden met prachtige foto’s van hun collectie. Een leuke toevoeging is dat het museum ook zelf een toelichting geeft waarom juist deze ontwerpers zo bekend zijn geworden en want hun historische betekenis is in de ontwikkeling van de modewereld.

Heb je een mooi fotoboek gevonden om cadeau te geven? Wel zo leuk natuurlijk om te geven in combinatie met een verjaardagskaartje. Leuk is dat je ook hier jouw eigen fotomateriaal voor kunt gebruiken en je zo een leuke link kunt maken met het cadeau.