Vision Mercedes Maybach 6 mixt oud en nieuw

Vision Mercedes Maybach 6

Als ze bij Mercedes de naam Maybach van stal halen, dan weet je dat er sprake is van een extreem luxe en exclusieve auto. Dit keer is dat de Vision Mercedes Maybach 6, een elektrische coupé van maar liefst 6 meter lang.

De auto is een eerbetoon aan de klassieke aero-coupés uit de gloriedagen van de automobielindustrie, maar dan wel eentje die helemaal van deze tijd is. Deze Maybach is namelijk elektrisch aangedreven door een motor van maar liefst 750 pk. Hiermee moet de Vision Mercedes Maybach 6 makkelijk 500 kilometer ver kunnen rijden.

Krijtstreeppak

Opvallend is het uiterlijk van deze auto. De grille is gebaseerd op een klassiek krijtstreeppak, al doet het ook denken aan de grilles van automerk Buick. Het lange uiterlijk van deze Mercedes is duidelijk ontstaan in de windtunnel. Mooie vleugeldeuren zijn een verwijzing naar de geschiedenis van Mercedes-Benz en de opvallende wielen zijn juist weer futuristisch. De achterkant van de Vision Mercedes Maybach 6 doet vervolgens weer denken aan klassieke boten.

Het interieur van deze Maybach 6 is ruim en zeer modern. Alle info is als augmented reality op de voorruit te zien. De bediening kan voor een deel met gebaren worden geregeld en het licht in de auto kan zich automatisch aanpassen aan de kleur van de kleding van de inzittenden.

Vision Mercedes Maybach 6

Vision Mercedes Maybach 6

Vision Mercedes Maybach 6

Vision Mercedes Maybach 6

Vision Mercedes Maybach 6