Toon je liefde voor jazz of hiphop

Poster van Dorothy
Foto’s: Dorothy

Het Britse Dorothy maakt geniale posters voor muziekliefhebbers. We hebben al regelmatig over hun werk geschreven. Dit keer staan we stil bij twee posters met de titels Jazz Love en Hip-Hop Love. Eerder schreven we al over Rock and Roll Love.

De prints zijn gebaseerd op de blauwdruk van de printplaat van een gitaarversterker, maar dan voorzien van alle belangrijke namen uit een bepaald genre. Het mooie is dat er niet alleen heel veel namen worden genoemd, maar dat ze in de diagram met elkaar op logische wijze verbonden zijn.

Volg de lijnen

Iedereen die een beetje thuis is in een van de genres (of allemaal) ziet heel mooi hoe bijvoorbeeld Louis Armstrong en Ella Fitzgerald met elkaar verbonden zijn of Art Blakey en Horace Silver. Volg de lijnen en ontdek alle muzikale connecties. Ook bij hip-hop werkt het op die manier. Daar zien je bijvoorbeeld alle acts die voortgekomen zijn uit N.W.A. of de link tussen de rappers op het label Griselda Records.

Dit zijn posters waar je uren naar kunt kijken en waarbij iedere keer herinneringen aan albums, liedjes en concerten bij je op zullen duiken. Je krijgt ook direct zin om de muziek erbij te zoeken en af te spelen. Ook heeft Dorothy prints met andere thema’s als film, literatuur en architectuur.

Poster van Dorothy

Poster van Dorothy

Poster van Dorothy