Absolut Elyx: wodka voor fijnproevers

absolut elyx 700ml white hi res

Absolut kennen we vooral van de grappige en bijzondere flessen. De wodka in die flessen is op zich prima te drinken, maar voor de echte fijnproever zijn er interessantere merken.

Maar daar brengt Absolut nu zelf verandering in met de Absolut Elyx. Deze wodka is echt heel bijzondere. Elyx is met de hand gedestilleerd in een koperen ketel uit 1929. Koper kent namelijk een aantal speciale reinigende eigenschappen en wordt traditiegetrouw gebruikt om onzuiverheden uit de wodka te filteren.

Beste wintergraan

Ook de ingrediënten zijn bijzonder te noemen: het graan komt van de beste oogst, van één veld op één landgoed. Op het Zweedse familielandgoed Råbelöf wordt het beste wintergraan geselecteerd, met de perfecte balans tussen zetmeel en proteïne. Het water komt van een eigen natuurlijke ondergrondse bron en is gefilterd door de kalkstenen ondergrond.

Hierdoor bevat het weinig mineralen en is het uitzonderlijk zacht. Ieder onderdeel van de productie, van het planten van het eerste zaadje, tot het bottelen van de wodka, vindt plaats binnen een straal van 25km van de Åhus-regio in het zuiden van Zweden.

Het resultaat is een lekker zachte wodka met tonen van bloemen en fruit. Je kunt Elyx puur drinken of gebruik als basis voor een goede cocktail. Absolut is te vinden in zowel de horeca als de slijter. Een fles kost daar 39.95 euro.