Adembenemend mooie beelden van de Melkweg

In Nederland is er op veruit de meeste plekken te veel lichtvervuiling om echt goed naar de sterrenhemel te kunnen kijken. Daarvoor moet je naar afgelegen natuurgebieden of bovenop een berg gaan staan. Dat is dan ook precies wat Adrien Mauduit doet.

In het dagelijks leven werkt Mauduit voor een programmaonderdeel van de NASA dat burgers meer leert over wetenschap. In zijn vrije tijd gaat hij op zoek naar de meest prachtige beelden van de sterrenhemel en de Melkweg in het bijzonder.

Schoonheid

Waar wij over het algemeen niet veel meer zien dat wat lichtgevende stipjes in de lucht lukt het Adrien Mauduit om de Melkweg in zijn volle glorie vast te leggen. Op de juiste plek en met professionele apparatuur openbaart zich de ware schoonheid van de sterrenhemel.

In de video Galaxies Volume III maakt Mauduit een zogenaamde astro-lapse van het hart van de Melkweg. Een plek met fonkelende sterren, mysterieuze nevels en de meest prachtige kleuren. Als je bedenkt dat elk lichtje een soort zon is en een aantal daarvan ook planetenstelsels hebben, dan slaan je gedachten op hol. Meer van Adrien Mauduit kun je bekijken op Vimeo.