Bas Kosters ontwerpt feestslinger voor Aidsfonds

aidsfonds - bas kosters

Aidsfonds heeft deze week de Lang-zullen-ze-leven-slinger gelanceerd. De kleurrijke feestslinger met grappige prints is ontworpen door kunstenaar en modeontwerper Bas Kosters. Schaf er eentje aan om je feestjes op te vrolijken en red tegelijkertijd het leven van een kind met hiv in Afrika.

Verjaardagen, zwemdiploma’s, slagen voor het eindexamen: in Nederland worden memorabele momenten van kinderen goed gevierd. En waar feest is, zijn slingers! Met de Lang-zullen-ze-leven-slinger van Aidsfonds en Bas Kosters vier je alle mooie momenten in het leven van je kind én red je dat van een ander. Met de opbrengst van 1 slinger kan Aidsfonds in Afrika namelijk een kind met hiv vinden en zorgen dat het medicijnen krijgt. Zonder hiv-remmers wordt de helft van deze kinderen niet ouder van twee jaar, terwijl slechts 1 pil per dag dit kan voorkomen.

Feestslinger met belangrijke boodschap

Met de aanschaf van de Lang-zullen-ze-leven-slinger help je kinderen met hiv gezond oud worden. De slinger bestaat uit een rijtje van 16 vrolijke figuren. Als inspiratie koos Bas Kosters voor de Afrikaanse cultuur, dieren en verjaardagen. Dit mixte hij vervolgens met zijn eigen uitgesproken stijl. De ontwerper voelt zich vereerd dat hij zijn creativiteit mocht inzetten om bij te dragen aan de voorlichting over hiv en de bestrijding van aids.

Een volgend verjaardagsfeestje voor kinderen met hiv

Wereldwijd zijn er 1,8 miljoen kinderen met hiv. Slechts 1 pil per dag voorkomt dat een kind overlijdt aan aids. Toch krijgt bijna de helft van de kinderen met hiv geen levensreddende medicijnen. Vooral door armoede en een gebrek aan voorlichting. Elke zes minuten verliest ergens ter wereld een ouder zijn kind aan aids. Vaak wonen zij in afgelegen gebieden. Daarom gaan door Aidsfonds opgeleide gezondheidswerkers naar de dorpen toe op zoek naar baby’s en kinderen met hiv. De kinderen worden getest, krijgen zo nodig hiv-remmers en de gezondheidswerkers zorgen dat ze onder behandeling blijven.

De feestslinger is voor € 14,95 verkrijgbaar op aidsfonds.nl/slinger en gaat een leven lang mee.

aidsfonds - bas kosters

aidsfonds - bas kosters