Amsterdam Fashion Week 2012: Bas Kosters

bas kosters

We waren erg vereerd toen hier op de redactie een uitnodiging voor de show van Bas Kosters op de Amsterdam Fashion Week binnenkwam.

Van alle ontwerpers in Nederland is Bas Kosters toch wel de meest opvallende. Zijn werk is gedurfd, dwars en brutaal. De sponsor van de show op de Amsterdam Fashion Week was Vodafone. Daarom was het grappig dat telefonie als een rode draad door de presentatie liep. Of dat bewust was of toeval, weet waarschijnlijk alleen Bas Kosters zelf.

Telefonie

De ontwerpen waren typisch Bas Koster: luid, groot en kleurrijk. De prints hadden vaak telefonie als thema. Er waren shirts, jurken en zelf een enorme hoed met daarop grote, ouderwetse mobiele telefoons. Ook zagen we een hele coole trui met daarop een schedel gemaakt van letters en outfits met daarop enorme grote prints van kleurrijke gezichten.

P1252174

kosters

KOSTERS AFWF12 935

Wat ook erg cool was aan de show, was de muziek. Een medley van hits waarin telefonie een rol speelt, die af en toe op grappige wijze werd onderbroken. De modellen op de catwalk stonden dan opeens stil, waarna de muziek plaats maakte voor de bekende boodschap “al onze medewerkers zijn in gesprek, een ogenblik geduld alstublieft”. Waarna de show weer verder ging. Ook grappig was dat we ook Gert & Hermien en de Party Animals in de medley hoorde.

Een zeer geslaagde show!