Beleef de zomer in je eigen zwembad

Foto: IUnsplash

Wat zal komende zomer ons gaan brengen? Gaan we op reis of blijven we thuis? Niemand die het zeker weet. Daarom is het de moeite waard om alvast na te denken over hoe je thuis de zomer kunt doorkomen.

Een zeer aantrekkelijke optie is een zwembad in je tuin. Daarvoor hoef je tegenwoordig geen gat meer te graven. Er zijn uitstekende opzetzwembaden op de markt, waarvoor je alleen wat ruimte in de tuin of ergens anders buiten nodig hebt. Meer heb je eigenlijk niet nodig om jezelf en je kinderen de hele zomer te vermaken. Mocht de zomer toch koud zijn dit jaar, dan kun je het water simpel verwarmen met een warmtepomp of met behulp van zonnepanelen.

Makkelijk op te zetten

Het hangt er helemaal vanaf voor welk model je kiest, maar in principe zijn opzetzwembaden vrij makkelijk neer te zetten. Het is wel handig om deze klus met zijn tweeën te doen, want dat werkt het best. In de meeste gevallen ben je dan in een half uur klaar. Dat valt dus reuze mee. Zorg ook dat je nadenkt over onderhoud van zowel het zwembad zelf als het water erin. Er zijn volop accessoires te koop die je daarbij kunnen helpen. Bovendien ga je door goed voor het water te zorgen onnodige verspilling van water tegen. Bovendien scheelt het ook op je waterrekening.

Ben je meer een type dat in de tuin rust en ontspanning zoekt, dan kun je ook kiezen voor een jacuzzi. Er zijn momenteel flink wat verschillende opblaasbare jacuzzi’s op de markt. Er zijn modellen voor 2 tot maar liefst 7 personen, dus het hele gezin kan tegelijk in het warme water. Het mooie aan een jacuzzi is natuurlijk dat je er veel minder ruimte voor nodig hebt in je tuin. Er valt altijd wel een geschikt hoekje te vinden.

Waterstralen

Bij de aankoop van een goede opblaasbare jacuzzi krijg je standaard een grondzeil, afdekzeil en filterpomp. Hiermee heb je dus een compleet pakket in huis. Bedenk van te voren wel wat voor soort effect je in het water wil hebben. Goedkope modellen hebben bubbels, terwijl duurdere ook stralen kunnen maken waarmee je vermoeide lichaamsdelen kunt masseren. Bedenk ook of je het water schoon wil houden met zout of chloor. Schoon water is bij een jacuzzi nog belangrijker dan bij een zwembad.

Handig aan een jacuzzi is dat je het niet op hoeft te zetten. De ingebouwde motor, die ook voor de verwarming zorgt, blaast bij het eerste gebruik de jacuzzi zelf op. Bedenk wel dat je extra stroom verbruikt met een jacuzzi in de tuin. Gemiddeld genomen is dat zo’n €1.50 per dag. Lang verhaal kort: voor je het weet komen de warme dagen er weer aan, dus nu al nadenken over je eigen zwembad of jacuzzi kan geen kwaad!

Foto: IUnsplash