Een nieuwe binnendeur in je interieur

binnendeuren van Karwei

Het is altijd een goed idee om je huis zo nu en dan een frisse opknapbeurt te geven. Bijvoorbeeld de woonkamer, de plek waar je veel van je vrije tijd doorbrengt.

Wie zijn woonkamer (of een andere kamer in je huis) opknapt, denkt daarbij aan nieuwe meubels, nieuwe accessoires, nieuwe raambekleding en iets nieuws op de muur, maar vergeten daarbij vaak een belangrijk onderdeel: de deur. Een binnendeur is immers een belangrijk onderdeel van een kamer. Je komt er door naar binnen en sluit deze als je gaat ontspannen.

Opknapbeurt

Daarom is het slim om ook eens aan een andere deur te denken als je een kamer een opknapbeurt geeft. Je zult zien dat dit een enorm verschil maakt. Zeker omdat er tegenwoordig enorm veel keuze is. Zo’n saaie standaard witte binnendeur vervangen door een mooier exemplaar is echt een aanwinst voor je kamer.

Het mooie is dat vrijwel alles mogelijk is, binnen elk budget. Je hebt kant en klare deuren, die passen in principe elke deurpost, maar je kunt ook een deur op maat laten maken. Bijvoorbeeld als je huis afwijkende maten heeft of omdat je voor maatwerk kiest. Ook kun je kiezen of je het kozijn ook vervangt of dat je deze laat zitten.

Contrast

Zo kun je mooi werken met contrast in je interieur of de deur juist een minder opvallend onderdeel van de kamer maken. Wie voor contrast kiest, kan gebruik maken van verschillende kleuren, materialen en texturen. Daarnaast is er ook keuze voor deuren die je afsluit voor privacy of deuren met een raam die juist uitnodigend werken. Wat in ieder geval zeker is, is dat een nieuwe deur heel veel kan doen in je interieur.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je gewoon een nieuwe binnendeur nodig hebt omdat de oude kapot is, maar ook dan is het soms slim om na te denken of een ander model niet mooier staat. Af en toe je interieur veranderen maakt dat je huis altijd een bijzondere plek is. Een plek waar je je op je gemak voelt en waar je kunt ontspannen.