Dit zijn de nieuwe kleurentrends voor je interieur

Kleurentrends 2020

We zitten alweer in de laatste maanden van het jaar. Tijd om vooruit te kijken naar de kleurentrends van 2020. Welke kleuren en kleurencombinaties gaan we volgend jaar terugzien in ons interieur?

Ieder jaar voert verffabrikant Flexa een wereldwijd onderzoek uit onder de naam ColourFutures. Uit dit onderzoek waaraan internationale kleurenexperts deelnemen, komen elk najaar de trends voor het komende jaar voort. Voor 2020 is de kleur Tranquil Dawn gekozen. Dit is een rustige en zachte tint die in het ergens in het midden zit van groen, grijs en blauw.

Vervolgens zijn er op basis van deze kleur vier verschillende paletten gemaakt die laten zien hoe je Tranquil Dawn kunt combineren met andere kleuren. Hierbij valt op hoe mooi Tranquil Dawn zich met andere kleuren laat combineren. Elk palet richt zich op een functie die een kamer of ruimte zou kunnen hebben. Zo is er een ‘A home for creativity’, ‘A home for care’, ‘A home for play’ en ‘A home for meaning’

A home for creativity

Wil je een creatieve plek in je huis waar je fijn kunt werken of studeren? Combineer dan Tranquil Dawn met rijke kleuren als oker, petrol, groen en bordeaux en de Flexa-kleur Cosmic Glory. Deze kleuren op je muren en meubels gaan op hun beurt weer prachtig samen met materialen als hout, keramiek, geprinte katoenen en gebreide kleden. Ook bloemenprints passen hier goed bij. Je zult tussen deze kleuren gaan bruisen van energie.

A home for care

In de kamers waar je voor jezelf zorgt, zijn rustigere kleuren gewenst. De slaap- en badkamer liggen voor de hand, maar ook een hoekje met een fijne stoel waar je heerlijk rustig kunt lezen valt hier ook onder. Hier combineer je Tranquil Dawn met pasteltinten en de Flexa-kleur Spiced Honey. De materialen die hierbij passen zijn blanke houtsoorten, wol en metalen zoals zilver, koper en goud. Deze kleuren en materialen zorgen voor rust en geborgenheid.

A home for play

Thuis ontspannen kan ook op een actievere manier. Hoe je dat doet mag je zelf invullen, maar de energie kun je halen uit de kleuren in je interieur. Hier gaat Tranquil Dawn heel mooi samen met zowel zachte tinten als opvallende kleuren als zonnig geel of koraalrood. Geometrische prints en materialen als triplex maken dit speelse kleurenpalet helemaal af.

A home for meaning

Zingeving en menselijk contact zijn twee termen die passen bij dit palet. In je huis wil je graag op een rustige manier met je familie of geliefden samenzijn. Ook hier past Tranquil Dawn weer perfect bij, maar dan samen met lichte grijstinten en diepzwarte accenten. Dit zorgt voor een minimalistische, haast serene sfeer in huis. Linnen en hout zijn voorbeelden van materialen die hier perfect bij passen.

Wil je zelf uitzoeken welke trends het beste bij jou en je huis passen. Vraag dan een van de interessante gratis woonbrochures op. Dan kan heel eenvoudig online.

Kleurentrends 2020

Kleurentrends 2020

Kleurentrends 2020

Kleurentrends 2020