Bizar werk in olieverf door Paco Pomet

Paco Pomet
Trip – 2021
Alle afbeeldingen © Paco Pomet

Het werk van de Spaanse kunstenaar Paco Pomet is redelijk ongrijpbaar. Op geniale wijze speelt hij met surrealisme, humor en invloeden uit moderne cultuur om je beelden voor te schotelen die niet zomaar te bevatten zijn.

De basis van de olieverfschilderijen van Paco Pomet is redelijk gewoon. Vaak is het een landschap, gebouw of een voorwerp uitgevoerd in grijstinten. Het zijn echter de details die voor het surrealistische effect zorgen. Deze krijgen vaak een felle kleur mee, zodat je oog er direct op valt. Dan zie je ook meteen als toeschouwer wat voor vreemds de kunstenaar heeft bedacht. Wie langer kijkt, ziet niet alleen humor, maar ontdekt ook kritiek op zaken zoals massaconsumptie en kapitalisme.

Niets nieuws onder de zon

Op de website van Juxtapoz Magazine kun je een interessant interview met de Paco Pomet lezen. Hij zegt hierin onder andere: “Ik ben erg geïnteresseerd in actualiteiten, maar om de wereld van vandaag volledig te begrijpen, is het noodzakelijk om terug te kijken en historische gebeurtenissen te onderzoeken. Het verleden zit vol met hints die het heden kunnen onthullen, dus in sommige opzichten zouden we die uitspraak kunnen parafraseren die zegt dat er niets nieuws onder de zon is. Ik heb altijd gedacht dat onderwerpen en thema’s eeuwenlang hetzelfde blijven, en dat menselijke bezigheden, ambities en hersenschimmen cyclisch zijn. Tegenwoordig hebben we misschien verschillende instrumenten en manieren om die problemen aan te pakken, maar de belangrijke vragen blijven hetzelfde, ook al verandert de manier waarop ze naar voren komen door de jaren heen.”

Meer werk van Paco Pomet kun je vinden op zijn Instagram.

Paco Pomet
Dissident -2021
Paco Pomet
Apart – 2021
Paco Pomet
Amblers – 2021
Paco Pomet
The Last Executive Committee Meeting – 2021
Paco Pomet
The Restrainers – 2021
Paco Pomet
A Prequel – 2021
Paco Pomet
Prime – 2021
Paco Pomet
Rearguard – 2021