Een vegetarische BBQ organiseren? Dit mag niet op de grill ontbreken

BBQ

De lekkerste vegetarische hapjes voor op de BBQ

Wil je een vegetarische BBQ organiseren? Dan mag niet alleen vegetarisch vlees niet op de grill ontbreken, maar zijn er nog diverse andere hapjes die een plaats verdienen op de grill. In dit artikel vertellen wij je met welke hapjes je de lekkerste vegetarische BBQ organiseert. Lees snel verder en maak alvast je boodschappenlijstje!

Vegetarische hamburger

Je kunt normale hamburgers op de BBQ grillen, maar als je een vegetarische BBQ wilt organiseren, zijn vegetarische hamburgers de beste optie. Zo kun je een vegaburger met kikkererwten op de grill leggen, een standaard vegaburger of een boerenkoolburger. Bekijk de website van internet slager eens voor de verschillende opties.

Gepofte zoete aardappel

Er gaat niets boven een lekkere gepofte zoete aardappel van de grill. Ja, je kunt zoete aardappels ook op de grill poffen. Hiervoor smeer je eerst de aardappels met olijfolie in en verpak je ze vervolgens in aluminiumfolie. Leg ze nu op de grill en pof ze gaar in 30 tot 60 min. Dit is doorgaans afhankelijk van de temperatuur van je BBQ en de grootte hiervan.

Gepofte bieten

Je kunt ook bietjes op de grill leggen. Hiervoor snijd je de bietjes in partjes en leg je ze vervolgens op een stukje aluminiumfolie. Doe er wat olijfolie op en sprenkel er wat peper en zout overheen. Je laat de bieten ongeveer een half uurtje op het rooster liggen zodat ze goed gaar kunnen worden. Mocht dit te lang duren, dan kun je ze het beste eerst 10 minuten koken en vervolgens 20 minuten grillen.

Tofuspiesjes

Ook tofuspiesjes zijn uitstekende vleesvervangers voor op de grill. Je kunt ze het beste op smaak brengen met marinade. Op de grill krijgen ze een lekkere rokerige smaak, waardoor ze extra lekker worden. Je kunt de spiesjes het beste 8 minuten garen.

Gegrilde groenten

Gegrilde groenten mogen zeker niet ontbreken op de BBQ. Je kunt hierbij denken aan gevulde portobello’s, courgettes, tomaten, paprika, groene asperges en aubergines. Het is mogelijk om de groenten los op de grill te leggen, maar je kunt ze ook aan spies bevestigen. Zo kun je zelf een mix van groente op de spies bevestigen en heb je meteen een lekkere combi. Let wel op dat iedere groente weer een andere garingstijd is. Zorg dan ook dat je hier rekening mee houd bij het bevestigen van de verschillende groentes aan de spies.

Wij wensen je een lekkere vega BBQ toe!