Boek met digitale werken van David Hockney

David Hockney - My Window

Uitgeverij Taschen en David Hockney hebben samen een boek uitgebracht waarin de focus ligt op de werken die de kunstenaar maakte op de iPad en iPhone. In het boek David Hockney. My Window. zijn 120 van dit soort digitale werken gebundeld.

In het voorjaar van 2009 ontdekte David Hockney de mogelijkheden van schilderen op de iPad. Inmiddels zijn dit soort werken een vast onderdeel van zijn oeuvre geworden. In het boek zie je op chronologische volgorde een serie werken die hij maakte terwijl hij uit het raam van zijn huis in Yorkshire keek.

Seizoenen

Je ziet heel mooi hoe Hockney de verandering van de seizoenen en de bijbehorende luchten verwerkt. En hoe hij het werken op een touchscreen steeds beter onder de knie krijgt. Hij experimenteert lustig met reflecties, kleuren en texturen. David Hockney. My Window. geeft een mooi beeld van de kunstenaar, zijn inspiratie en zijn techniek.

Het boek is gemaakt in een gelimiteerde oplage van 1000 stuks voor een prijs van €1750. Ook zijn er via Taschen speciale genummerde art editions verkrijgbaar. Bij dit boek krijg je dan een print van een van de werken.

David Hockney - My Window

David Hockney - My Window

David Hockney - My Window

David Hockney - My Window

David Hockney - My Window