Deze brug is gemaakt van 20.000 vellen papier

papieren brug

De stevigheid van een brug zit hem niet alleen in het materiaal, maar ook in de constructie. Het ultieme bewijs daarvan is deze brug die is gemaakt van papier.

De boogbrug is een idee van kunstenaar Steve Messam en is te vinden in Lake District National Park in het Verenigd Koninkrijk. Op een stevige basis van metalen kooien met stenen na is papier het enige waar de brug van is gemaakt. Op de foto’s kun je zien dat de brug desondanks sterk genoeg is om een volwassen man (en zijn hond te dragen).

Rood papier

Voor de constructie van de brug is wel een houten mal gebruikt. Daar zijn de 20.000 vellen rood papier in gelegd en nadat de brug klaar was is het hout verwijderd. Het papier is van James Cropper, een van de oudste en beste papierfabrikanten van het land.

Het papier geeft niet af en is dus niet schadelijk voor de natuur, ook niet als het regent. Na een dag of tien gaat het papier weer terug naar de fabriek waar het gerecycled zal worden. Waarschijnlijk is de brug nog tot 18 mei 2015 te zien en te beklimmen.

brug van rood papier

brug van rood papier

papieren brug