UAD bouwt de langste glazen brug ter wereld

Langste glazen brug ter wereld
Foto’s: Lianzhou Qingtian Tourism Development co. ltd.

Het record voor langste glazen brug ter wereld is onlangs verbroken met de opening van een nieuwe brug in de Huangchuan Three Gorges Scenic Area in Lianzhou, China. De brug die is ontworpen door architectenbureau UAD is maar liefst 526,14 meter lang.

UAD is verbonden aan de Zhejiang University en weet altijd knap klassiek Chinese elementen te verbinden met moderne technieken. Deze brug is daarvan een mooi voorbeeld. De rode torens zijn kenmerkend voor de lokale architectuur, maar de brug zelf zit vol met de laatste technieken.

200 meter hoog

Het oppervlak van de brug bestaat uit een driedubbele laag gehard en gelamineerd glas van elk 4,5 centimeter dik. De makers garanderen dat de zichtbaarheid door het glas altijd 99,15% is. Wie naar het midden van de brug durft te wandelen, kan daar maar liefst 200 meter naar beneden kijken.

Er is bij het ontwerp en de bouw goed gekeken naar de veiligheid. In dit deel van China komen regelmatig tyfoons voor, dus daar moet de brug tegen bestand zijn. Speciaal hiervoor is een schaalmodel van de brug en omgeving uitvoerig getest in een windtunnel. Ook is er een limiet van maximaal 500 personen tegelijk op de brug.

Langste glazen brug ter wereld

Langste glazen brug ter wereld

Langste glazen brug ter wereld

Langste glazen brug ter wereld