Recensie: Harnas door AYA

door AYA

28 januari, try-out in de Krakeling

De nieuwe danstheaterproductie van AYA gonst nog even na wanneer men de zaal verlaat. De persoonlijke, energieke en grappige voorstelling die het dansgezelschap op de planken zet, is namelijk wel heel bijzonder. Na een intieme kennismaking met de dansers, leren we ook hun andere kant kennen, hun harnas.

Rood, geel, groen, iedereen die komt kijken krijgt bij de deur een andere kleur om zijn of haar pols. De kleur van het bandje bepaald met welke danser je naar een bepaalde ruimte in het theater gaat. In een intiemere sfeer vertellen de dansers iets over zichzelf en laten ze met korte solo’s zien wie ze zijn. Na deze persoonlijke introductie is het tijd de dansers te zien in een groep. Hoe gaan de mannen, die zojuist nog hun persoonlijkste verhalen op tafel hebben gelegd, onderling met elkaar om? Met geweldig mooie, maar ook hele grappige dansen laten de dansers zien hoe het is om jongen te zijn en op te groeien tot een man. Een voorstelling die prachtig is voor kinderen vanaf 12 jaar, maar zeker niet minder leuk om te zien voor volwassenen!

Deze voorstelling is tot donderdag 31 januari te zien in Amsterdam en daarna tot 14 mei in verschillende schouwburgen en scholen door heel Nederland.

Recensie: Susanne Boersma

Volg ons op Facebook