GPS laat zien waar onze katten allemaal komen

je kat op pad

Voor iedereen die zich wel eens afvraagt hoe ver van huis zijn of haar kat komt is hier een mooi onderzoek uit Australië. Daar werden katten voorzien van GPS waarna precies kon worden nagegaan waar de kat is geweest.

Over het algemeen zijn de katten vooral in de buurt van hun huis, maar vrijwel alle deelnemende dieren maakten ook uitstapjes naar plekken die behoorlijk ver weg waren. De Central Tablelands Local Land Services in Australië wilde wel eens weten waar katten allemaal komen. Dit omdat veel huiskatten behoorlijk veel schade toebrengen aan de plaatselijke fauna. In Australië ging het vooral om natuurgebieden rondom dorpen en steden.

Avontuur

Veel kattenbezitters waren van te voren van mening dat hun dier niet zo ver van huis kwam, maar de metingen met GPS toonden iets heel anders aan. Vrijwel iedere kat uit het onderzoek gaat graag op avontuur. Aan het onderzoek deden in maart van dit jaar 25 katten mee waarvan er in mei nog 14 over waren. Dit lagere getal komt doordat sommige katten de GPS-tracker zijn verloren of niet meer wilden dragen. Het resultaat van dit onderzoek is een serie fascinerende foto’s.

je kat op pad

je kat op pad

je kat op pad

je kat op pad

je kat op pad

je kat op pad

je kat op pad