Contour Gallery exposeert met Lars van den Brink

Contour Gallery - Lars van den Brink
©Lars van den Brink, Winterlandschap met schaatsers, 2021

Contour Gallery uit Rotterdam heeft voor het eerst een tentoonstelling aangekondigd in Amsterdam. De galerie trapt af met de show ‘Hier leeft de dag’ van fotograaf Lars van den Brink.

In de samenwerking met Atelier K84 heeft Contour Gallery een geweldige locatie aan de Keizersgracht gevonden. Het atelier zal in de toekomst een mix van afwisselende kunstexposities en activiteiten organiseren. Contour Gallery hoopt met deze samenwerking Rotterdamse bravoure naar de hoofdstad te brengen. Zoals gezegd bestaat de première uit een tentoonstelling met fotowerken van de Nederlandse fotograaf Lars van de Brink.

Intrigerende fotoseries

In K84 zijn de prachtige fotowerken uit zijn serie Behind the Day te zien. Over deze bijzondere fotoserie, bestaande uit beelden van een tweejarige reis van Van den Brink door de Franse, Zwitserse en Italiaanse Alpen, schreven we al eerder. Naast Behind the Day wordt er een selectie getoond van de serie Frozen Time, met de nadruk op de kunstwerken gemaakt in Amsterdam.

Nieuwste werk

Tijdens de gelegenheid zal tevens het meest recente kunstwerk van Lars van den Brink worden getoond. Het is een Oudhollands winterlandschap in de kenmerkende stijl als de beelden van de Frozen time-serie. Winterlandschap met schaatsers (2021) is een klassiek beeld met een twist. Het gaat om een speciale uitgave, in een gelimiteerde en gesigneerde oplage van 30.

Dag en nacht in 1 beeld

Behind the Day is het vervolg op zijn serie Frozen Time, waarin Lars van den Brink voor het eerst een techniek gebruikte die zowel dag als nacht in één beeld brengt. Hierbij onderzocht hij manieren om te ‘schilderen’ met fotografisch materiaal, om de kijker te verbazen en hem of haar uit de realiteit te tillen. Door de eenheid van tijd los te laten en verschillende shots te combineren, neemt Van den Brink afstand van het analytische karakter van fotografie en is hij in staat beelden te creëren die verder gaan dan alleen registratie.

De expositie Hier leeft de dag van Lars van den Brink is te zien van 25 juni t/m 27 augustus 2021.

Contour Gallery / Atelier K84
Keizersgracht 84h
Amsterdam