Studio Drift opent eigen museum in Amsterdam

DRIFT Museum

Drift Museum
Amplitude. Foto: Juuke Schoorl

Amsterdam zal in 2025 een nieuw museum rijker zijn. En wat voor een! Studio Drift zal een eigen museum openen in de historische Van Gendt Hallen op het eiland Oostenburg. Het museum zal Drift Museum gaan heten.

Al 17 jaar weten Lonneke Gordijn en Ralf Nauta onder de naam Studio Drift de wereld te verbazen. De laatste jaren zijn ze echt internationaal doorgebroken met hun spectaculaire droneshows, maar ze zijn ook bekend van ander werk waarin licht, technologie en natuur op een mooie wijze samenkomen. We zijn dan ook erg benieuwd wat er allemaal in het museum te zien zal zijn.

Samenwerking

Voor de totstandkoming van het Drift Museum werken de twee kunstenaars samen met ondernemer Eduard Zanen, die bekend is als oprichter van kinderwagenmerk Bugaboo. Het was zijn idee om de Van Gendt Hallen te behouden voor sloop door deze locatie een duurzame bestemming te geven. De vijf hallen zullen de komende tijd worden getransformeerd tot deels Drift Museum. Er zal namelijk ook ruimte komen voor horeca, sportfaciliteiten en kantoren.

Volgens Studio Drift komt alles waar ze de laatste jaren aan hebben gewerkt samen in het museum. Ze hopen dat ze de bezoekers verwondering en emotie kunnen bieden en dat ze hierdoor zich meer verbonden zullen voelen met de natuur en onze planeet. Voor het ontwerp van het museum is architectenbureau Braaksma & Roos aangetrokken. De verwachting is dat het Drift Museum begin 2025 open zal gaan.

Drift Museum
Studio Drift met Eduard Zanen. Foto: Valentina Vos
Drift Museum
Tree of Tenere. Beeld: Celine Laurand
Drift Museum
Shy Synchrony. Foto: Ossip van Duivenbode
Drift Museum
Van Gendt Hallen
Drift Museum
Van Gendt Hallen