De 10 meest bijzondere kerstbomen van dit jaar

Bijzondere kerstboom

De meeste kerstbomen hebben een klassiek uiterlijk, met een groene boom vol ballen, slingers en lichtjes. In sommige gevallen is het ontwerp echter totaal anders. We laten je de 10 opvallendste bomen van deze kerst zien.

Vaak zie je dit soort afwijkend mooie bomen bij luxe winkels of in de kantoren van hippe ontwerpers. Hierbij is alles mogelijk, zolang het maar op één of andere manier verwijst naar de klassieke boom. Dit jaar zien we onder andere bomen die zijn gebaseerd op 100 jaar Bauhaus en de steentjes van LEGO.

The Lattice tree door OuterEdit in Singapore

Bijzondere kerstboom

Het woord lattice laat zich in het Nederlands vertalen als tralie. Dat is in dit geval niet het hekwerk van een gevangenis, maar een wiskundige term die verwijst naar een ordening van vergelijkbare elementen die door een lijn zijn verbonden. Deze ordening doet soms aan traliewerk denken, maar je kunt er blijkbaar ook een kerstboom mee maken.

Deze boom staat in winkelcentrum Millenia Walk in Singapore. Bijzonder is dat mensen erdoorheen kunnen lopen. Dan zie je de vorm heel mooi veranderen. ’s Avonds gaat er LED-licht aan in de boom.

The Twelve Rebuilds of Christmas door LEGO in het Savoy Hotel in London

Bijzondere kerstboom

Het luxe Savoy Hotel in Londen heeft de hulp ingeroepen van LEGO voor de kerstdecoraties. Zij maakten onder andere deze half boom half draak met ballen en zuurstokken. Verderop in de lobby staat de slee van de Kerstman die is gebaseerd op een Harley-Davidson

Tree of Liberty in Liberty London

Bijzondere kerstboom

Warenhuis Liberty in Londen is een genot om te bezoek rondom de kerst (en natuurlijk ook de rest van het jaar). De boom in het atrium van de Liberty is dit jaar een zwevend exemplaar in felblauw met roze bladeren en geprojecteerde sterren. De ballen die in de boom hangen maken het desondanks een echter kerstboom.

Floris Iter door McQueens Flowers in Londen

Bijzondere kerstboom

Deze mooie boom is gemaakt van 8 verschillende soorten gedroogde bloemen in verschillende stadia van verval. De gebruikte bloemen zouden normaal gesproken worden weggegooid, omdat niemand deze meer wil kopen. McQueens Flowers laat zien dat dit eigenlijk niet nodig is.

BaumHaus door Sergio Sebastián in Madrid

Bijzondere kerstboom

Dit jaar stonden we uitgebreid stil bij 100 jaar Bauhaus. De Spaanse architect doet dat met een kerstboom op de Calle Cardenal Cisneros in Madrid. De naam BaumHaus is grappige variant op de term Bauhaus, waarbij Baum het Duitse woord voor boom is. De boom zelf is gemaakt van metalen driehoeken met een ster op de top.

Boom in het Mandarin Oriental Jumeira door Kenzo Takada in Dubai

Bijzondere kerstboom

Het Mandarin Oriental Jumeira hotel in Dubai heeft dit jaar ontwerper Kenzo Takada van modehuis Kenzo gevraagd om een boom te ontwerpen. De sculptuur heeft niet alleen vorm van een kerstboom, maar de kleur van de panelen verwijst naar de luxe gouden ballen die we graag ophangen.

Spring Place tree door Sila Sveta in New York

Bijzondere kerstboom

In Spring Place, een luxe en exclusieve club in New York, staat een boom van ontwerpstudio Sila Sveta. Hun ontwerp bestaat uit een piramide van plexiglas met daaromheen een stalen kooi. Deze is voorzien van LED-licht dat van kleur kan veranderen.

Bauhaus Nutcrackers door Willo Perron in Los Angeles

Bijzondere kerstboom

Nog een Bauhaus-boom. Deze is van creative director Willo Perron, die onlangs het podiumontwerp deed voor de concerten van Drake en de modeshows van Rihanna. Ook is hij verantwoordelijk voor de Yeezy Studio van Kanye West. Voor het Edition Hotel in West Hollywood ontwierp hij een boom die is geïnspireerd door Bauhaus. De drie losse onderdelen van de boom draaien langzaam rond.

Sanderson tree door Yinka Ilori in London

Bijzondere kerstboom

Ook deze boom van ontwerper Yinka Ilori bestaat uit gestapelde onderdelen. De boom staat in het Sanderson in Londen en is gemaakt van hout dat is geschilderd in diverse kleuren. Het licht aan de binnenkant zorgt voor een feestelijke uitstraling.

Sketch tree door Ricky Paul Flowers in London

Bijzondere kerstboom
In restaurant Sketch in Londen staat een boom die is gemaakt door de hippe bloemist Ricky Paul Flowers. De rijk gedecoreerde boom laat zich nog het best omschrijven als een enorme bonsai met een gouden bast. De goudkleurige kraanvogels en waaiers verwijzen naar de chinoiserie die populair was aan het hof van Catharina II van Rusland.