a balladeer neemt je mee naar de koude winter van 1977

Singer-songwriter a balladeer heeft zich gewaagd aan een kerstalbum. Niet eentje met jolige liedjes over jingle bells en rendieren, maar een album over de winter, de donkere dagen en vieren van de feestdagen.

De eerste single van het album heet Let It Snow en zet meteen de toon. In plaats van over de feestdagen zelf te zingen, gaat het in dit lied over winterse dagen. Zanger Marinus de Goederen zingt over sneeuw en schaatsen, waardoor het lied voor mij raakvlakken heeft met River van Joni Mitchell, mijn favoriete ‘kerstliedje’.

Bij Let It Snow heeft a balladeer een mooie, nostalgische videoclip gemaakt. Hiervoor heeft Marinus gebruik gemaakt van de 8-mm-opnamen van zijn moeder die tussen 1976 en 1983 regelmatig de familie aan het filmen was.

Schaatsen

in de clip zie je de strenge winter van 1977, een winter vol sneeuw en ijs, zoals je die nu eigenlijk niet meer meemaakt. We zien de zanger met zijn zus en familie in de sneeuw op straat en schaatsend op het Aarkanaal tussen Alphen a/d Rijn en Ter Aar. Voor iedereen die in die tijd opgroeide, zullen het zeer herkenbare beelden zijn.

Op 24 november verschijnt het album dat de toepasselijke naam December draagt. Voor de totstandkoming van het album heeft a balladeer een succesvolle crowdfundingactie opgezet. Binnen 3 dagen was het gewenste bedrag al opgehaald.