Een kerstliedje van LCD Soundsystem

James Murphy en LCD Soundsystem hebben een mooi kerstcadeau voor je dit jaar: een nieuw nummer. Christmas Will Break Your Heart is al 8 jaar geleden geschreven, maar dit jaar pas opgenomen.

Volgens een bericht op Twitter zong James Murphy dit depressieve kerstliedje al acht jaar voor zichzelf en is het nu eindelijk opgenomen. In een verklaring laat de zanger het volgende erover weten:

“Dit is een depressief kerstliedje dat ik al acht jaar lang voor mezelf zing en ieder jaar in december bedenk ik me dat ik het op moet gaan nemen, maar dan ben ik eigenlijk al te laat. Dit jaar hadden Al Doyle (de gitarist van LCD Soundsystem en Hot Chip-red) wat tijd vrij tussen twee tours van Hot Chip in en kon hij naar New York komen. Ook Pat en Nancy waren daar en Tyler vond het prima om een paar dagen over te komen vanuit Berlijn, dus het liedje is echt door de band opgenomen. Het was ook gelukt om een plekje te reserveren een een vinylperserij. Bob Weston had tijd om het lied te masteren waardoor er twee weken na de opnames een heuse 7″ is, dat voelt als iets dat alleen heel lang geleden mogelijk was.”

De 7″is helaas al uitverkocht, maar het is mooi om te horen dat LCD Soundsystem weer samen is geweest in de studio. Onlangs gingen er al geruchten dat de band in 2016 weer op zou gaan treden, deze laaien door deze single natuurlijk weer op.