Lui Paard brengt eerbetoon aan beroemde albumhoezen

Lui Paard

Lui Paard is een Nederlandstalige band uit Amsterdam die zich muzikaal niet in een hokje laat stoppen. Om te laten zien hoe divers hun inspiratiebronnen zijn én om de ontwerpers te eren deelt de band met regelmaat bewerkte albumhoezen van legendarische albums.

Het gaat hierbij dus niet alleen om de band en de muziek, maar zeker ook om de vormgevers, kunstenaars, fotografen en ontwerpers die de albumhoes hebben gemaakt. Zo’n hoes zegt namelijk heel veel over de muziek die je hoort en de boodschap die de muzikanten in kwestie willen overbrengen. De ontwerpers zijn dus een belangrijk onderdeel in het creatieve totaalplaatje.

De drijvende kracht achter het eerbetoon van Lui Paard (met spatie!) is bassist Maarten Rijnen die illustrator en grafisch ontwerper is. Wekelijks maakt hij een cover van een cover. Een albumhoes van een bekend album verwerkt hij tot een eerbetoon in de stijl van Lui Paard. Hierbij speelt hij op creatieve wijze met typografie en opvallende elementen in het originele ontwerp.

Hangend paard

Hierbij speelt de naam Lui Paard natuurlijk een rol, maar ook het logo van de band: een hangend paard. Op de bewerkte cover van UB40’s Signing Off die je hieronder ziet legt Maarten Rijnen uit welke elementen kenmerkend zijn voor zijn ontwerpen en hoe hij te werk gaat. De voorbeelden die je hier ziet, zijn slechts een kleine selectie. Wil je meer zien dan kun alle ontwerpen bekijken op de website van Maarten Rijnen.

Ook maakte hij een afspeellijst in Spotify met daarin de muziek van de bewerkte albums. Hier kun je ook horen hoe de eigen muziek van Lui Paard klinkt. Deze lijst vind je helemaal onderaan deze pagina.

Lui Paard

Lui Paard albumhoes

Lui Paard

Lui Paard

Lui Paard

Lui Paard