MAC VIVA GLAM Lipstick in samenwerking met Keith Haring

MAC VIVA GLAM

Op 1 december is het Wereld Aids Dag. Wereldwijd wordt op deze dag aandacht gevraagd voor hiv/aids. Cosmeticamerk MAC lanceert in het kader hiervan elk jaar een VIVA GLAM Lipstick. Van de verkoopprijs van deze lipstick wordt 100% gedoneerd aan de bestrijding van hiv/aids. Dit jaar koos MAC voor een bijzondere ambassadeur. Ook worden er maar liefst 3 kleuren uitgebracht.

Het is alweer het 27ste jaar dat er een MAC VIVA GLAM Lipstick wordt gepresenteerd. Door de jaren heen is de lipstick vertegenwoordigd door bekende namen als RuPaul, Chloë Sevigny, Elton John, Fergie, Ricky Martin, Lady Gaga en Sia. Voor de nieuwste editie is er gekozen voor een andere insteek. In deze campagne staat de kunstenaar Keith Haring centraal.

Maatschappelijk activisme

Haring maakte in de jaren ’80 furore in New York met zijn cartoonachtige tekeningen en muurschilderingen. Hij had een compleet eigen stijl en zijn op onder andere popart en graffiti geïnspireerde werk werd al gauw wereldberoemd. In 1990 overleed hij op 32-jarige leeftijd aan de gevolgen van aids.

MAC voelt verwantschap met de activistische kunstenaar die zijn talent gebruikte om een positieve verandering teweeg te brengen. Met zijn werk vocht hij tegen maatschappelijke problemen als aids, apartheid en drugs. Haring was een echte visionair en zette zich in voor diegenen die het meest steun nodig hadden. Om zijn leven en werk te eren worden er drie speciale lipsticks uitgebracht in de kenmerkende kleuren die Haring veel gebruikte: rood, blauw en geel.

VIVA GLAM sinds 1994

Sinds de oprichting van het MAC VIVA GLAM Fund in 1994 is er wereldwijd meer dan $ 500.000.000 ingezameld voor het goede doel. En tot op de dag van vandaag wordt dit nog steeds gedaan! De missie van het VIVA GLAM Fund is om mensen van ‘All Ages, All Races, All Genders’ te helpen die getroffen zijn door hiv/aids. MAC werkt samen met vooruitstrevende organisaties die de strijd aangaan met deze epidemie.

Overhandiging cheque

Het geld van de VIVA GLAM lipstick wordt gedoneerd aan lokale organisaties die geloven in een gezonde toekomst en gelijke rechten voor iedereen. Hiertoe behoren ook de non-profitorganisaties Orange babies en Dance4Life. Namens MAC Cosmetics werd onlangs in Amsterdam een cheque ter waarde van €55.000 aan de goede doelen overhandigd. Beide organisaties namen de cheque dankbaar in ontvangst. Deze bijzondere donatie geeft Orange Babies en Dance4Life de mogelijkheid om hun projecten op succesvolle wijze voort te zetten.

Orange Babies

Door Orange Babies wordt de donatie van het VIVA GLAM Fund besteed aan het Family Free project in Limpopo, Zuid-Afrika. Een belangrijke focus van het project is het elimineren van de overdracht van hiv van moeder op baby. Als je niks doet, heeft de baby rond de 40% kans om hiv via de moeder op te lopen, maar bij deelname aan dit programma daalt deze kans naar onder de 2%. Met dit bedrag geven de opbrengsten van VIVA GLAM 250 baby’s een hiv-vrije start.

Dance4Life

Dance4Life kon dankzij de bijdrage uit het VIVA GLAM Fund haar podcastserie Sekspraat ontwikkelen. In de podcast praten pubers met ouders over de meest uiteenlopende vragen en dilemma’s van seksuele voorlichting. De podcast wordt gehost door Dance4Life ambassadeurs Barry Paf (radio DJ 100% NL) en Marije Zuurveld (YouTuber en actrice van o.a. Spangas).

Doneer ook

Help je mee MAC in de strijd tegen hiv/aids? Vanaf 2 december is de Lipstick VIVA GLAM X KEITH HARING verkrijgbaar bij MAC, zowel in de winkels als online. Ook de Bijenkorf en Douglas verkopen de lipsticks. Je kunt kiezen uit de kleuren Red Haring Bright vibrant red (Matte), Canal Blue Bold blue with micro-pearlescent particles (Matte) en St. Marks Yellow Sheer bright yellow with pearlescent particles (Frost). Je kunt de kleuren alleen dragen, maar ook mengen tot een andere tint. De prijs is €20,50 per lipstick.

MAC VIVA GLAM

MAC VIVA GLAM

MAC VIVA GLAM

MAC VIVA GLAM

MAC VIVA GLAM