De mooiste vloeren voor iedere woonstijl, top 3

Photo by <a href="https://unsplash.com/@jeroenvanpelt?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Jeroen van Pelt</a> on <a href="https://unsplash.com/?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Unsplash</a>

Eigenlijk is niets zo bepalend voor je kamer dan de vloer. De kleur van je wanden kan je met muurverf gauw veranderen. Of ga behangen en je hebt in een handomdraai een hele makeover gerealiseerd. Een nieuwe vloer kies je niet eventjes om de zoveel jaar. Want het is best wel een gedoetje, meubels verschuiven of de hele kamer leeg halen. Voordat je een nieuwe vloer (laat) leggen, kan je beter even de tijd nemen voordat je een keuze maakt. Begin bijvoorbeeld met deze vragen om jouw keuze makkelijker te maken:

  • Welke vloer vind je vandaag, maar ook over vijf jaar mooi?
  • Welke vloer past bij jouw woonstijl?
  • Welke sfeer wil je creëren met jouw nieuwe vloer?
  • Wat zijn belangrijke eigenschappen van jouw nieuwe vloer?

Wanneer je duidelijk hebt wat je wilt, kan je makkelijker kiezen uit het ruime assortiment aan vloeren, want er zijn zo veel soorten vloeren, denk aan laminaat, pvc-vloeren, vinyl, kurk, marmoleum en niet te vergeten tapijt. Omdat vloeren tegenwoordig allemaal kwalitatief hoogwaardig zijn, is de rode draad jouw smaak en stijl. Daarom vind je hier 3 populaire woonstijlen en 3 voorbeelden van bijpassende vloeren waarvoor je kan kiezen!

Welke vloer past bij een industriële of moderne woonstijl?

In een industrieel of modern interieur zie je vaak een gietvloer terug. Het egale oppervlak en de grijze kleur staan heel strak. Een voordelig alternatief voor de betonnen gietvloer is marmoleum. Een marmoleum vloer kan je kamerbreed (laten) leggen en hij is verkrijgbaar in diverse kleuren. De ijzersterke marmoleum vloer is bovendien duurzaam en hij voelt ook nog eens warm aan de voeten, een voordeel tegenover de betonvloer. Marmoleum is van een echte gietvloer amper te onderscheiden.

Welke vloer past bij een Scandinavische of New Nordic woonstijl?

In een Scandinavisch of New Nordic interieur zie je vaak een houten vloer. Logisch, want hout is een populair en veel voorkomend materiaal in landen als Denemarken, Zweden of Finland. Een echt houten vloer mag je goed onderhouden. Een praktisch alternatief is de onderhoudsarme pvc-vloer; kras- en slijtvast en ook nog eens geschikt voor vloerverwarming. Kies voor brede planken wanneer je een robuuste sfeer wilt. Voor een verfijnde look passend bij functionele meubels op slanke poten kies je een licht houten pvc vloer van smalle planken.

Welke vloer past bij een landelijke of romantische woonstijl?

In een landelijk of romantisch interieur zie je vaak een tegelvloer terug. De brocante of Engelse stijl is sfeervol en natuurstenen of gebakken vloertegels horen helemaal bij de sfeer. Denk aan een landelijke keuken of knusse woonkamer met open haard. In plaats van een stenen vloer kan je voor vinyl tegels kiezen. Voordeel van vinylvloeren is dat ze geluiddempend zijn en dus stil zijn, fijn ook voor je buren. Er zijn prachtige vinyl klikvloer tegels in mooie lichte en donkere steenkleuren. Ben je op zoek naar een nieuwe vloer en kan je wat hulp en advies gebruiken? Bij deze woonwinkel in Oldenzaal helpen ze je graag verder, laat je in de showroom inspireren en adviseren rond jouw perfecte vloer!