Jony Ive en Marc Newson ontwerpen unieke camera

Leica M (RED)

Wat je hier ziet is een meer dan unieke camera. Om te beginnen zijn de camera’s van Leica natuurlijk van zeer uitstekende kwaliteit, maar hier is meer aan de hand.

De Leica M is onder handen genomen door ontwerpers Marc Newson en Jony Ive. De laatste is vooral bekend als hoofd design van Apple en verantwoordelijk voor het uiterlijk van de iPod, iPhone en iPad. De heren hebben onder andere het leer van de camera gestript en de buitenkant voorzien van aluminium met ruim 21.000 met de laser gemaakte gaatjes.

Ook de binnenkant is indrukwekkend met een 24 megapixel CMOS sensor en een full frame-beeldsensor. De bijgeleverde lens is een APO-Summicron –M 50mm f/2 ASPH lens. Van deze camera is maar 1 exemplaar gemaakt, maar deze is wel te koop. Op 23 november zal deze Leica M verkocht worden aan de hoogste bieder in veilinghuis Sotheby’s in Londen tijdens Jony and Marc’s (RED) Auction. Hier zullen allerlei unieke voorwerpen worden geveild die de twee ontwerpers hebben aangepast. De opbrengsten gaan naar (RED) een goed doel dat zich inzet voor de bestrijding van AIDS.

Leica M (RED)

Leica M (RED)

Leica M (RED)

Leica M (RED)

Leica M (RED)

Leica M (RED)

Leica M (RED)

Leica M (RED)

Leica M (RED)